imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum te poți asigura că Photos păstrează pozele în rezoluția originală


Din cauza combinației dintre Photos pentru OS X cu iCloud Photo Library, nu știi unde sunt stocate imaginile la rezoluția maximă pentru a le putea face un backup local

Poate te întrebi unde sunt stocate pozele și celelalte fișiere media? Utilizatorii de Aperture foloseau vault-ul pentru a face copia de siguranță a bibliotecii de fișiere. Acum, iCloud Photo Library-ul de la Apple îți oferă posibilitatea de a salva local copii ale imaginilor la cea mai mare rezoluție.

Ce faci dacă ai peste 200 GB de poze adunate de-a lungul anilor și vrei să ai o copie de siguranță a lor, sigură și verificată, pe un suport extern?

Dacă dispozitivul nu este configurat să descarce originalele pozelor, este practic imposibil să faci un backup al lor într-un loc anume.

Nu ai cum să eviţi asta: pentru a putea face un backup complet, trebuie mai întâi configurat în Photos ca Mac-ul să fie locul unde se descarcă originalele – Download Originals (Photos > Preferences > iCloud). Se poate configura acest lucru și direct în iOS, dar mai mult ca sigur că, dacă ești preocupat de un backup, ai mai multe fișiere media la rezoluție maximă decât pot încăpea pe un dispozitiv iOS.
photos-icloud-preferences-100599777-medium

Dacă nu ai setat această opțiune pe niciun Mac, iPhone sau iPad, vei sfârși cu un melanj de preview-uri de imagini și video la rezoluție mică, în timp ce originalele la rezoluție maximă sunt stocate pe diferite dispozitive și în iCloud. Asta e riscant dacă te gândeşti că există „şansa” (foarte improbabilă) ca Apple să aibă o problemă cu server-farm-ul, iar tu să-ți pierzi originalele, ori că va exista o cădere care va afecta doar câțiva utilizatori și tu te vei afla printre aceștia (o probabilitate foarte mică de a ți se întâmpla tocmai ție) sau că la un moment dat nu vei mai dori să plătești pentru spațiul adițional de iCloud.

În mod normal, pentru a stoca aceste materiale la rezoluție maximă alegi un Mac care are suficient spațiu de stocare. În plus, ar fi indicat ca acestui sistem să-i faci backup pe un hard disc extern în permanență și, eventual, în cloud, printr-un alt serviciu de backup în cloud. În acest fel, vei avea două versiuni de backup în cloud: serviciul ales și iCloud-ul Apple, plus backup-ul local.

sursa: Macworld

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.