imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum sunt sincronizate Apple Watch-urile


Kevin Lynch, Vice President of Technology la Apple, a acordat un interviu celor de la Mashable în care a vorbit despre felul în care a fost soluționată problema indicării orei exacte în Apple Watch.

El a afirmat că: “Acum că vine Anul Nou (interviul a fost realizat pe 31 decembrie), cei care au Apple Watch vor avea cel mai precis ceas din încăpere … Nu va mai fi nici o dezbatere despre când este Anul Nou.” Lynch este unul dintre principalii arhitecți ai Apple Watch.

De asemenea el a mai explicat că Apple Watch-ul nu este doar foarte precis; dacă iei oricare două produse și le pui unul lângă celălalt, vei vedea că limbile ceasurilor se vor mișca la unison.

Această problemă a “timpului precis”, nu a fost abordată întâmplător, ea nefiind specifică doar ceasurilor mecanice. Și sistemele digitale suferă de această problemă, sisteme care ar trebui să fie sincronizate și să trimită anumite semnale simultan nu reușesc să facă asta. Problema a fost rezolvată obligând sistemele să-și deducă timpul pe baza unui server centralizat.

AplWatch-Links-PF-Hero

Cam același lucru l-au făcut cei de la Apple și cu ceasul lor.

În primul rând ne-am creat rețeaua proprie de “network time servers” pe glob. Acum sunt 15 astfel de “Stratum One”-level Network Time Servers (NTP) (un nivel sub ceasul atomic), împrăștiate pe glob. Se află toate în clădiri dotate cu antene GPS prin care comunică cu sateliții GPS care orbitează pământul și care-și obțin ora exactă de la U.S. Naval Observatory. Cu alte cuvinte acești sateliți își obțin ora exactă de la un mare sistem orbital.

Aceste servere comunică apoi cu iPhone-urile aflate peste tot în lume prin internet, iar acestea comunică prin Bluetooth cu Apple Watch-urile. Bineînțeles că și această comunicare trebuie gestionată corect. Facem corecții ale întârzierilor apărute în comunicare.

Tot pentru a asigura precizia Apple Watch-ului în acesta este folosit un “crystal temperature-control oscillator”. Acesta trebuie să gestioneze temperaturile extreme și să compenseze “derapajele” generate de acestea pentru a păstra precizia orei indicate de Apple Watch. Lynch a mai adăugat “ca dispozitiv, (Apple Watch-ul) este mult mai precis în indicarea orei exacte decât iPhone-ul.

Apple testează precizia cu ajutorul camerelor foarte rapide care urmăresc cadru cu cadru mișcare limbilor Apple Watch-ului.

sursa: Mashable

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.