imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să zbori fără griji cu iPhone-ul tău


Dacă ai folosit vreodată iPhone-ul tău și aplicația Wallet pentru a-ți păstra biletele de îmbarcare, vei știi cât de mult te poate ajuta. Totuși, ea poate fi în alte cazuri la fel de enervantă. Îți vom arăta cum poți zbura liniștit. 

Chiar dacă ne apropiem de sfârșitului sezonului de vacanță, încă poți călători undeva pentru a te relaxa și e foarte posibil să o faci cu avionul. Nu încape îndoială că a-ți păstra biletele de îmbarcare pe telefon este mult mai ușor decât să le tipărești, fiindcă nu-ți poți pierde aplicația Wallet, în timp ce cu siguranță îți poți lăsa biletele tipărite undeva. Nu numai că este mai confortabil, dar poți și economisi 50 de euro pe printare la biroul de check-in.

Nu mai spunem și că întreaga chestie este foarte folositoare. Când telefonul detectează că ai ajuns la aeroport, el adaugă o notificare pe Lock Screen, astfel încât trebuie să faci o singură mișcare pentru a-ți accesa biletul de îmbarcare. Totuși, există o mică problemă cu asta. Această notificare poate rămâne pe Lock Screen chiar dacă a trecut de mult momentul în care ai nevoie de ea. Ne gândim că este din cauza întârzierilor sau altor probleme care pot apărea.

Nu pare așa o problemă mare, dar dat fiind că este o notificare fixă, ea oprește, de exemplu, interfața muzicală din a apărea pe Lock Screen, iar aceasta ne-ar putea fi folositoare în timpul unui zbor. Următorul truc simplu ne oferă o soluție.

  • Deschide aplicația Wallet.
  • Apasă pe i-ul din cercul din colțul dreapta-jos al biletului de îmbarcare în cauză.
  • Asta e tot. Singurul alt lucru la care trebuie să ai grijă este dacă călătorești împreună cu o altă persoană și ai și biletul acesteia tot pe telefonul tău. Atunci va trebui să dezactivezi această funcție separat pentru fiecare bilet.

+1 sfat extra: poți distribui biletul de îmbarcare ușor și folosind AirDrop. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe „Share Pass” în meniul de deasupra.

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.