imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să transformi cu stil imagini HEIC în JPG


Echipa Softorino a lansat o aplicație gratuită, dar care respectă standarde înalte. Cu aceasta poți converti imagini HEIC în alte formate, dintr-o singură mișcare.

Odată cu iOS 11, Apple a lansat două formate moderne pentru fișiere, HEIC și HEVC. Creatorii au finalizat specificațiile tehnice prin 2015, așadar, cele două sunt cu adevărat noi. Primul format e pentru fotografii și clipuri video. Și dacă vorbim de proceduri de compresie mai moderne decât formatul precedent, H.264, fișierele media pot consuma acum mai puțin de jumătate de din spațiul de stocare pe care îl utilizau înainte.

Fotografiile realizate cu iPhone sunt codificate automat în HEIC

Ei bine, sună minunat, însă Apple a reușit să mai facă un pas înaintea curentului general, de vreme ce aceste noi formate încă nu sunt chiar atât de frecvent utilizate. Fotografiile realizate cu un iPhone nu sunt compatibile cu orice dispozitiv sau cu orice program de tip image-viewer. Simplu spus, uneori te poți regăsi în acea situație ciudată în care e posibil să te fi regăsit în cazul MacBook-urilor cu USB-C.

Din fericire, aici intervine cea mai nouă aplicație a celor de la Softorino. Aceasta se numește WALTR HEIC Converter și funcționează pe același principiu utilizat de un adaptor USB-C pentru dispozitivele MacBook, doar că pentru fotografii.

Transformă HEIC în JPG sau PNG: simplu și eficient

Nu ar trebui să te aștepți la surprize prea mari. Utilizarea aplicației e incredibil de simplă, de vreme ce, practic, aceasta e o fereastră Drag&Drop. Trebuie să tragi cu mouse-ul imaginile HEIC în aplicație și vei obține instantaneu imagini JPG. Ai de asemenea opțiunea de a transforma imaginea în format PNG. Simplu, fără alte complicații.

Desigur, ți se oferă și o platformă deosebit de stilată și eficiență maximă. Însă aceste caracteristici nu sunt deloc o noutate pentru soluțiile software oferite de această echipă. Aplicația funcționează în întregime offline și e mult mai sigură decât alte soluții online. Păstrează informația EXIF pe timpul conversiei, e disponibilă pe PC și poate lucra simultan cu un număr nelimitat de fotografii. Pe lângă asta, nu are nici limită de dimensiune a fișierelor, ca să nu mai vorbim de faptul că poți accesa toate funcțiile gratuit.

Mai ai nevoie de altceva? Click aici pentru download.

În caz că numele Softorino îți sună cunoscut, cu siguranță nu e o coincidență. Excelenta lor aplicație ce complementează iTunes și care se numește WALTR 2 trebuie să fie în colecția oricărui posesor de iPhone care dorește să descarce conținut de pe computer.

Află mai multe: Crește gratuit capacitatea de stocare a iPhone-ului | Vezi noua aplicație de dating de la Facebook

Vezi oferta de produse iStyle!

tradeinmbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.