imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să-ți ștergi istoricul din YouTube


YouTube propune noi videoclipuri pe baza căutărilor și vizionărilor tale precedente. Cu toate acestea, astfel de conținuturi nu se potrivesc întotdeauna cu domeniul tău principal de interes. Să vedem cum le ștergem!

Astăzi îți vom arăta un truc care nu e tocmai specific universului Apple, dar poate fi util pentru mulți utilizatori. Google funcționează fără îndoială pe baza activităților și căutărilor noastre. Colectează informații, oferă conținut și anunțuri relevante. În același timp, câteodată avem sentimentul că acest algoritm este un pic preferențial.

Să presupunem că te uiți cu înverșunare la videoclipuri pe Youtube și tocmai ai dat de un videoclip popular. Nu contează că nu asculți muzică pop sau că nu ai auzit niciodată de respectivul artist, poți fi sigur că de acum înainte tot vei avea parte de conținut similar. 

Pentru a evita această problemă, trebuie să ștergi istoricul de căutare și redare. Astfel, Youtube îți va oferi în principal videoclipuri noi pornind de la paginile care ești abonat. Poți face acest lucru pe următorul site: https://www.youtube.com/feed/history. Aici poți găsi opțiunea „Clear all watch history”.

Alege „Watch history” din lista din dreapta. Din aceeași listă poți alege „Pause watch history” care este chiar sub opțiunea menționată mai sus.

În mod similar, poți alege să ștergi și „Search history” din această listă, singurul rol al acestei funcții fiind acela de a îți oferi conținut în baza căutărilor tale anterioare pe YouTube,

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.