imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să-ți păstrezi iPhone-ul și camera sa foto curate


Păstrarea camerei foto a iPhone-ului curată este importantă din mai multe motive, inclusiv întreținerea telefonului și realizarea de fotografii mai bune. De aceea este bine să ții minte câteva sfaturi în legătură cu modul de păstrare al lentilelor intacte, astfel încât să poată face cele mai bune fotografii posibile.

Multe lucruri pot afecta modul în care obiectivul face o fotografie: dintr-un anumit motiv, uneori poți obține imagini neclare care par a fi destul de slabe; uneori camera poate focaliza cu dificultate. Nu îți face griji, nu trebuie să te grăbești spre cel mai apropiat magazin pentru a repara telefonul – mai întâi verifică starea exactă a camerei. Dacă nu pare deteriorată sau zgâriată poți elimina acest aspect din posibilele motive pentru fotografiile de calitate slabă. Dacă există un strat vizibil de murdărie și câteva amprente pe camera foto, probabil este timpul să o cureți.

Acest lucru nu este valabil în toate cazurile, dar camera poate fi acoperită de murdărie, care afectează fotografiile. Este bine să acorzi atenție și faptului că pe partea de sus a sticlei care acoperă lentilele există un strat chimic suplimentar care se poate diminua sau chiar se poate pierde după o anumită perioadă de utilizare. Așadar, nu merită să îl ștergi frecvent de blugi, cu un burete rugos sau să pulverizezi cu substanțe chimice puternice pe el. Poți limita paguba făcută camerei prin utilizarea alcoolului sau oțetului pulverizat pe o cârpă din micro-fibră, deși ambele substanțe ar trebui utilizate în cea mai mică cantitate posibilă și trebuie să ștergi ușor suprafața camerei. Dezavantajul acestor lichide este că au un miros destul de puternic; cu toate acestea, ar trebui să eviți să folosești apă de la robinet – utilizează în schimb apă distilată. Cea mai bună soluție este folosirea un amestec de apă distilată și o cantitate mică de alcool. Raportul dintre ele depinde de preferințele personale ale fiecăruia.

După ce cureți camera ar trebui să-i oferi întregului iPhone o sesiune de îngrijire. În primul rând, dacă ai carcasă ar trebui să o dai jos și să o ștergi cu o pânză de micro-fibră fără puf. Apple recomandă evitarea folosirii oricărui tip de soluție de geamuri pentru curățarea telefonului. Ar trebui să fii atent ca lichidele să nu pătrundă în porturi deoarece orice picătură le-ar putea distruge. Înainte de a pune din nou carcasa, curăț-o atât pe ​​exterior cât și pe interior. Astfel vei întreține optim telefonul.

Nu exfolia niciodată ecranul sau nu aplica substanțe dure pe acesta, deoarece pe ecran este aplicat și un strat de protecție care se îndepărtează în timp. Vei observa asta cel mai ușor atunci când telefonul începe să se murdărească mai repede de pe degete. Nu este o tragedie, dar merită să încerci să menții telefonul în stare bună. Nu există nicio tehnică pentru a-ți păstra iPhone-ul curat pe termen lung, dar este util să îl utilizezi cu mâinile curate, chiar dacă este imposibil în transportul public și în alte spații publice. De asemenea, nu ar trebui să conteze dacă iPhone-ul tău vechi de 2-3 ani nu este în stare perfectă deoarece îl utilizezi în fiecare zi, deci este de așteptat să se deterioreze puțin.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.