imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să-ți dezactivezi notificările pe Apple Watch


Apple Watch îți va trimite notificări ale unor aplicații care nu sunt instalate pe ceasul tău, dar sunt instalate pe iPhone. Și de cele mai multe ori ai nevoie doar de o parte dintre ele.

Prin sistemul watchOS există disponibilitatea de a avea o versiune de aplicații Apple Watch instalate pe dispozitivele iOS. Ceea ce înseamnă că dezvoltatorii pot crea diverse versiuni ale aplicațiilor – ca o extensie – care este o versiune diferită a aplicației principale, dar cu diverse comenzi și funcții.

În mod evident că aceste aplicații pentru Apple Watch îți vor trimite diverse notificări, la fel cum se întâmplă cu aplicațiile de pe iPhone. Aceste notificări pot fi mixate cu notificările aplicațiilor dedicate exclusiv pentru iPhone, astfel că vei primi informații și pe Watch. Se poate întâmpla de multe ori acest lucru atunci când ai ceasul la mână, iar telefonul tău este inactiv.

Câteodată este util să le vezi, dar de cele mai multe ori este complet inutil. Dacă primești o notificare din aplicația de Gmail atunci când primești un mesaj nou este util, dar atunci când ai notificări constante despre actualizarea YouTube și cele mai recente activități nu mai este la fel de distractiv.

Le poți dezactiva pe toate. Trucul este să accesezi secțiunea Notifications în loc să accesezi aplicațiile instalate.

1. Deschide Watch app de pe iPhone
2. Apasă pe meniul Notifications
3. Bifează opțiunea de a dezactiva notificările de care nu ai nevoie

Dacă ești în căutarea unor notificări pentru o anumită aplicație care nu apare în lista respectivă atunci ar trebui să faci o căutare mai avansată. Se poate întâmpla ca respectivele notificări să fie deja blocate pe telefonul tău, așa că ar trebui să le activezi pe telefon mai întâi și apoi să le dezactivezi pe Watch.

1. Intră în Settings
2. Apasă pe Notifications
3. Caută aplicația respectivă
4. Activează Notifications

Iar acum ceasul tău va primi doar acele notificări implicite și vei avea șansa să le dezactivezi folosind metoda descrisă mai sus.

 

iPad Pro comingsoon
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.