imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să setezi o culoare de fundal în Pages


Hai să-ți arătăm un mic ghid pentru o nouă inovație din Pages. Setează o culoare de fundal pentru documentele tale, deoarece multicolorul este noul alb!

Adevărul este că rareori avem nevoie de ceva mai mult decât un fundal alb, dar în cazul în care dorești acest lucru, poți face asta cu ușurință în Pages. Nu a fost întotdeauna posibil, vorbim despre o caracteristică destul de recentă care a fost introdusă în programul de editare doar în luna iunie. Cu toate acestea, funcția nu este atât de ușor de găsit, așa că hai să-ți arătăm ghidul.

În primul rând, trebuie să treci documentul în modul Page Layout. Modul implicit general este cel de “prelucrare a textului” (word processing), unde textul curge automat pe pagini succesive pe măsură ce ajungi la sfârșitul paginilor anterioare. În majoritatea cazurilor de asta avem nevoie.

Cu toate acestea, uneori, ne trebuie un control suplimentar asupra designului unui document dat. Acestea sunt cazurile în care Page Layout este util. Este practic o pânză goală unde trebuie să adaugi manual casete text, imagini și alte conținuturi. Poți seta fundalul paginii doar în modul Page Layout.

Vezi ce frumos?

  • Deschide un document nou (modul Page Layout)
  • Deschide bara laterală a documentului apăsând pictograma din partea dreaptă sus a barei de instrumente
  • Deselectează „Document body”
  • Pe fereastra care apare deasupra, apasă „Convert” (Notă: conversia va elimina corpul documentului, de aceea trebuie să faci asta într-un document nou)
  • După asta, intră în meniul „Format”, acum în Page Layout în bara laterală vei vedea un antet și opțiunile pentru setarea fundalului de sub acesta, alegând o culoare, o imagine sau un gradient. 

Sursa: 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.