imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să setați formatul și locația capturilor de ecran pe Mac


Realizarea de capturi de ecran este o joacă de copii pe Mac, iar acestea sunt salvate automat pe Desktop în formatul .png. Dacă vrem să schimbăm asta, va trebui să facem magie în Terminal. Să vedem cum funcționează!

Putem crea o captură de ecran cu ajutorul combinațiilor de taste Shift + CMD + 3 și Shift + CMD + 4 în funcție de setările implicite pentru Mac-ul dumneavoastră. Sistemul salvează pur și simplu imaginea întregului ecran sau doar a selecției realizate în format .png. Nu este nimic în neregulă cu formatul .png, dar s-ar putea să apară situații în care avem nevoie de o imagine .jpeg: de exemplu, unele imprimante nu funcționează bine cu .png. De asemenea, putem spune că .jpeg, deocamdată, încă este formatul folosit universal.

Pentru a reseta acest lucru, trebuie să deschideți o fereastră Terminal și să copiați, sau să tastați, următoarea comandă: “default write com.apple.screencapture type jpg” (fără ghilimele). După ce v-ați asigurat că nu ați scris altă comandă, apăsați pe Enter. Magia a avut deja loc, deși merită să verificăm și să realizăm o captură de ecran de test pentru a ne asigura dacă se întâmplă într-adevăr ceea ce sperăm să se întâmple. După ce ați făcut captura de ecran cu Shift + CMD + 3, verificați formatul fișierului folosind opțiunea Get Info. Această comandă funcționează și cu formate de fișiere .bmp, .gif, .pdf și .tif, trebuie doar să înlocuiți “jpg” la sfârșitul comenzii cu extensia de care aveți nevoie.

Un alt sfat util este stabilirea dosarului unde se salvează automat capturile. Ar putea deveni foarte enervant atunci când Desktop-ul dvs. se umple cu capturi de ecran. În locul acestei soluții enervante, puteți crea un dosar separat către care direcționați imaginile salvate. Mai întâi, înainte de a introduce noua comandă în Terminal, creați dosarul. Creați unul pe Desktop și numiți-l Screenshots, astfel încât să fie ușor de găsit.

După ce terminați, copiați sau scrieți următoarea comandă în Terminal: ” defaults write com.apple.screencapture location ~/Desktop/Screenshots/” (fără ghilimele). Din acest moment încolo, toate capturile de ecran vor fi salvate acolo. Dacă doriți să reveniți la configurarea inițială și să salvați capturile de ecran pe Desktop, introduceți următoarea comandă în Terminal: “defaults write com.apple.screencapture location ~/Desktop/” (fără ghilimele).

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.