imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să poziționezi ferestrele pe Mac


Funcția Gestures de pe computerele Apple îți permite să poziționezi mai simplu ferestrele pe Mac. Permiteți-ne să vă facem cunoscute două trucuri pe care probabil nu le știați.

Noi preferăm Macintosh în loc de Windows, dar poziționarea ferestrelor pare ceva mai transparentă în Windows. Cu toate astea, cu ajutorul câtorva trucuri, lucrurile se pot simplifica. E posibil ca utilizatorii mai avansați să cunoască următoarele două trucuri, dar e posibil ca multora dintre voi să vă arătăm ceva nou.

Dacă dorești să partajezi imaginea în Windows, tot ce trebuie să faci e să tragi o fereastră până la marginea ecranului, și sistemul va diviza ecranul. Poți ajunge aici destul de ușor, sau poți să descoperi această funcție accidental, dacă nu ești expert. Cel mai simplu mod de a obține acest efect pe un Mac e să apeși continuu butonul verde din colțul dreapta-sus al ferestrei. Un marcaj albastru va indica locul ferestrei. După asta, încetează pur și simplu să apeși pe butonul verde, și gata.

Dacă nu vrei să umpli jumătate de ecran cu fereastra la care lucrezi, trage-o până la margine, relativ la poziția actuală. Dacă dai dublu click pe colț ferestrele se extind, în consecință, până în acel colț, dar poți face asta și cu marginile. Astfel se poate configura foarte rapid o poziție de lucru confortabilă, și nu mai e nevoie să pierzi timp cu configurarea dimensiunii potrivite pe Trackpad.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.