imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să împiedici deschiderea automată a iTunes


Te enervează când pictograma iTunes îți apare constant în Dock? Uite ce poți face!

Dacă ar fi să fac o listă cu cele trei lucruri care nu îmi prea plac la Mac, unul dintre acestea ar fi cu siguranță faptul că iTunes se tot deschide automat. Chiar dacă este un program prietenos care recunoaște toate formatele de fișiere de muzică și video, câteodată este enervant. Dacă nu folosești de obicei iTunes, poți urma următorii pași.

Blochează opțiunea autorun după restart

Îți poți aminti un moment când ți-ai restartat computerul și o mulțime de programe au pornit automat? În general este vorba despre serviciile prin cloud, clienții de download și iTunes. Din fericire, ai posibilitatea să le împiedici să funcționeze. Tot ce trebuie să faci este să intri în System Preferences > Users & Groups. Aici ar trebui să alegi contul cu care vrei să lucrezi și să dai click pe tab-ul Login Items.

În afară de acest lucru, trebuie să îndepărtezi aplicația din listă selectând butonul “-” de la baza ferestrei. Dacă elimini iTunes din această listă, nu va mai porni automat după ce restartezi Mac-ul.

Cum previi sincronizarea automată a iPhone-ului și a iPad-ului

Știm cu toții că iTunes se deschide automat când îți conectezi iPhone-ul sau iPad-ul la Mac? Să fim sinceri, eu îmi conectez dispozitivele la Mac atunci când vreau să le încarc. Nu creez un backup și nici nu încerc să mut fișiere în acest fel, Deci, în general iTunes se deschide degeaba în cazul meu. Există bineînțeles un mod prin care putem împiedica acest lucru:

 1. Deschide iTunes
 2. Intră în iTunes > Preferences
 3. Alege tab-ul Devices
 4. Bifează opțiunea “Prevent iPods, iPhones, and iPads from syncing automatically”

Împiedică deschiderea automată a iTunes după descărcarea unui fișier

Conform configurărilor de bază, dacă descarci o melodie sau deschizi App Store în Safari, iTunes se va deschide automat și, în cel mai nefericit caz, muzica va porni automat. Pentru a împiedica acest lucru cea mai bună soluție pare să fie un add-on pentru Safari. Numele: NoMoreiTunes spune multe despre acest add-on. E destul de ușor de folosit:

 1. Descarcă extensia
 2. Dublu click
 3. Selectează opțiunea de “trusted” pentru acest add-on

Astfel, vei putea împiedica ferestrele iTunes să mai apară din senin. Aceasta este o soluție pentru utilizatorii Safari, dar există alte metode pentru Chrome și Firefox. Pentru a reuși acest lucru nu e nevoie să descarci nimic, tot ce trebuie să faci este să blochezi JavaScript.

Chrome:

 • Deschide Chrome
 • Pe bara superioară alege Preferences din meniul Chrome
 • Caută secțiunea Advanced și deschide-o
 • Intră în Content Settings
 • Alege JavaScript
 • În secțiunea Block adaugă website-ul itunes.apple.com

Firefox:

 • Deschide Firefox și dă click în fereastra pentru browsing
 • Copiază acolo următoarea comandă “about:config” – fără ghilimele
 • Acceptă riscul
 • Caută “javascript.enabled”
 • Dublu click pe această opțiune și selectează fals în loc de adevărat

Notă: Astfel, vei împiedica funcționarea JavaScript în Firefox pe toate site-urile.

ipad6
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.