imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să golești memoria cache din Safari pe Mac


Browserul Safari al celor de la Apple oferă utilizatorilor posibilitatea de a goli memoria cache fără să se atingă de datele site-urilor. Astfel, istoricul navigării, căutările și cookie-urile rămân în computer; ba mai mult, putem face asta prin simpla apăsare a unui buton. Haideți să vedem cum funcționează!

Pe parcursul procesului de web development, de creare a oricărui tip de platforme sau de producere a oricărui fel de conținut, golirea memoriei cache joacă frecvent rolul unei soluții salvatoare, prin intermediul căreia ne forțăm browserul să descarce noi seturi de date de pe server. Este de asemenea un truc folositor când Safari se mișcă mai greu sau când nu funcționează normal: atunci e timpul să scăpăm de tot gunoiul.

Putem goli memoria cache în două moduri: o putem curăța direct din sesiunile de browing Safari sau printr-o combinație de taste. Dacă optăm pentru a doua variantă, macOS se ocupă separat de golirea memoriei cache pentru o pagină anume sau de golirea memoriei cache a întregului program Safari.

  1. Deschide meniul Safari
  2. Alege să ți se afișeze meniul optional Develop (Preferences > Advanced > „Show Develop menu in menu bar”)
  3. În orice fereastră de browsing Safari, deschide meniul „Develop” și alege „Empty Caches”

Avem de asemea posibilitatea de utiliza opțiunea fără să fie nevoie să accesăm de fiecare dată meniul. E suficient să apeși combinația de taste „Command+Option+E”. Această metodă nu dispune de o diagramă vizibilă sau de o pagină de încărcare; odată apăsată comanda alcătuită din cele trei taste, Safari golește memoria cache în câteva secunde. Există de asemenea opțiunea de a șterge memoria cache doar pentru o pagină anume, iar asta se realizeaă prin combinația Shift+click.

 

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.