imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să eliberezi spațiul de stocare pe iPhone


Deși Apple a dublat recent capacitatea de stocare pentru iPhone, e posibil ca uneori să avem impresia că spațiul disponibil nu e tocmai suficient. Cu toate astea, fiind ceva mai atenți și apelând la câteva trucuri, putem elibera într-un mod eficient acest spațiu de stocare.

Capacitatea de stocare este întotdeauna privită ca un aspect-cheie în cazul oricărui dispozitiv, indiferent că vorbim despre telefoane, laptopuri sau computere desktop, cu atât mai mult pentru cele ce nu pot primi ulterior upgrade-uri hardware. Pe măsură ce tehnologia avansează, dimensiunea fișierelor devine din ce în ce mai mare, și putem rămâne cu ușurință fără spațiu de stocare. Să fim sinceri, iPhone-ul nu este ferit de această problemă.

Acum, permite-ne să îți prezentăm câțiva pași simpli, pe care dacă îi vei urma, vei reuși cu puțin noroc să eliberezi suficient spațiu pe iPhone.

Să vedem cu ce avem de-a face

Înainte de a începe procedura, trebuie în primul rând să știm ce anume consumă cel mai mult spațiu. Accesează Settings > General > iPhone Storage. Aici poți vedea un meniu detaliat cu spațiul total disponibil și cu spațiul consumat de fiecare aplicație. Răufăcătorii sunt, de obicei, diferite servicii de streaming, jocuri și Facebook, desigur. În consecință, ar trebui să începem curățarea de aici.

În caz că nu te poți despărți ușor de aplicații…

Cu toții știm că există utilizatori-strângători care nu sunt dispuși să renunțe la nicio aplicație, chiar dacă o folosesc o dată la doi ani – mai ales că nu de puține ori acele aplicații consumă jumătate din spațiul de stocare. Ei bine, funcția Offload a celor de la Apple e concepută fix pentru ei. Prin intermediul acestei funcții, sistemul înlătură aplicația în cauză de pe telefon, dar păstrează datele de bază. Aplicația poate fi oricând re-descărcată, iar utilizatorul poate relua activitatea din punctul în care a încheiat-o. Avantajul este că, între timp, se poate salva destul de mult spațiu…

Cel mai mare avantaj însă e că utilizatorul nu e nevoit să iasă din meniul Storage; tot ce are de făcut e să atingă ușor aplicația dorită și să aleagă opțiunea „Remove App”.

Fotografii

Alături de aplicații, fotografiile și clipurile video consumă de obicei cantități enorme de spațiu. Cu toate astea, apelând la câteva trucuri, putem îmbunătăți situația și la acest capitol:

  • E posibil să sune puțin banal, însă ar trebui să ștergi fotografiile de care nu ai nevoie.
  • Activează funcția „Optimize iPhone Storage” din meniul Settings > Photos, și iOS va stoca fotografiile la rezoluție maximă pe iCloud, și nu pe iPhone.
  • În cazul fotografiilor HDR, nu e necesară păstrarea fotografiilor cu expunere normală. Din meniul Settings > Camera, dezactivează opțiunea „Keep Normal Photo”.
  • Ar trebui să te gândești bine dacă ai cu adevărat nevoie de clipuri video la calitate 4K. Din sub-meniul „Record Video”, configurează rezoluția la cea mai mică valoare pe care o poți tolera.
  • De asemenea, e foarte practic să alegi „High Efficiency” la Formats, de vreme ce HEIF/HEVC consumă mai puțin spațiu.

Mesajele

Cu mesajele poate fi puțin mai delicat. De vreme ce conversațiile iMessage sunt formate în principal din mesaje text, putem uita cu ușurință de dimensiunea fotografiilor sau a clipurilor video pe care se întâmplă să le inserăm în conversații. Cu toate astea, sistemul le salvează pe toate, și le stochează în mod implicit. Fii sincer, cât de des citești conversații mai vechi de 30 de zile? Bine, dar cum stau lucrurile cu cele mai vechi de un an? Așa ne-am gândit și noi.

În meniul Settings > Messages > Keep Messages, în loc să alegeți opțiunea „Forever”, ar trebui să alegi oricare altă variantă finită. Ar putea fi util de asemenea dacă ai face un pas înapoi, în meniul Messages, și ai activa opțiunea „Low-Quality Image Mode”. Astfel, iMessage nu va mai opera cu fotografii de înaltă calitate, care ocupă foarte mult spațiu.

Sursa: Wired

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.