imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să configurezi tonuri de apel și tonuri de mesaj specifice pentru contacte


Poți configura tonurile de apel și tonurile de mesaj pentru anumite contacte de pe iPhone. Să vedem cum funcționează!

Probabil nimeni nu va căuta fiecare contact și nu va stabili un anumit ton de apel specific după citirea acestui articol. Cu toate acestea, metoda ar putea fi utilă în cazul în care dorești să faci diferența între unele conversații iMessage și unele dintre apelurile primite. De exemplu, ai putea seta un ton special pentru grupul de chat al companiei unde lucrezi ori pentru numărul șefului tău, pentru a ști că nu trebuie să răspunzi (nu ne putem asuma responsabilitatea pentru acest sfat).

Dacă dorești să adăugi sonerii specifice pentru numerele de telefon sau adresele de e-mail, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să atingi pictograma telefonului mobil de pe iPhone. Alege un nume din Contacte și atinge Editați în colțul din dreapta sus. Aici poți adăuga noi numere de telefon, adrese de e-mail, adrese URL pentru respectivul contact. Dacă dai scroll în jos, în secțiunea Sonerie și Ton Mesaj poți configura sunete specifice.

Aici poți configura Vibration sau Emergency Bypass, care permit soneria și semnalizarea prin vibrații de la persoana pe care ai ales-o, chiar și atunci când telefonul are activat modul “Do Not Disturb”. În cazul în care nu îți plac soneriile telefonului, atinge Buy More Tones. Sau așa cum am menționat mai devreme într-un articol, poți depăși momentul, setând o sonerie pe care ai luat-o de pe computer.

Cei care folosesc iPhone-ul de mai mult timp au putut observa că în cazul conversațiilor de grup, aceștia pot configura un anumit ton doar pentru contacte, dar nu și pentru conversație. Deși există o metodă DIY prin care poți depăși acest lucru: dacă configurezi același ton la toate persoanele din conversație, tonul de la grup va avea un sunet unificat.

 

 

 

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.