imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să activezi afișarea numărului de caractere în aplicația Messages


În caz că optezi în continuarea pentru SMS-ul tradițional, e posibil să te intereseze de câte caractere mai dispui până să atingi limita de 160.

De vreme ce iMessage e o aplicație complet gratuită ce are nevoie doar de internet pentru a funcționa, e de înțeles că nu operează cu limite de caractere; îți poți trimite până și povestea vieții, dacă vrei. Același lucru se aplică și celorlalte aplicații de chat, cum ar fi, de exemplu, WhatsApp sau Viber.

Cu toate astea, popularitatea acestor servicii de IM (instant messaging) poate fi egală cu zero uneori pentru că vechiul nostru prieten, SMS-ul, intră uneori în scenă, cu limita sa de 160 de caractere. Simplu spus, fiecare mesaj SMS trebuie încadrat în 160 de caractere; dacă depășești această limită, creezi automat un alt SMS. Ar trebui să fii atent la acest aspect nu doar pentru că plătești în plus pentru fiecare mesaj, dar și pentru că trebuie să împarți corect textul între cele două sau mai multe mesaje. De aceea e bine să știi numărul de caractere care ți-au mai rămas dintr-un mesaj. Iată cum să activezi această funcție:

  • Accesează Settings
  • Selectează Messages
  • Găsește secțiunea SMS/MMS
  • Aici poți vedea „Character Count” – funcție pe care trebuie să o activezi.
Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.