imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum a reușit Apple să dezvăluie secretele iPhone 8?


Cu greu putem crede ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile: se pare că Apple a scăpat cele mai multe informații despre iPhone 8, chiar dacă au făcut multe pentru a pune capăt scurgerilor.

Poate vă mai amintiți când Tim Cook era supărat, deoarece credea că motivul pentru care vânzările iPhone 7 au scăzut este faptul că există prea multe scurgeri de informații și zvonuri nefondate care nu ajută deloc vânzările? Acest lucru este logic, deoarece dacă știți că veți obține un telefon mai bun pentru aceeași sumă de bani în următoarele câteva luni, atunci devine cu adevărat inutil pentru dvs. să cumpărați modelul actual. Trebuie să adăugăm totuși că următorul iPhone nu va costa probabil la fel și, oricum, se pare că anul acesta Apple este cea mai importantă sursă a scurgerilor de informații.

După ce The Verge a publicat un articol despre un dezvoltator care a găsit o imagine schematică a iPhone-ului în codul HomePod, au fost descoperite câteva alte detalii despre HomePod (cum ar fi ecranul cu rezoluție de 272 x 340 sau faptul că va avea 1 GB de RAM) și, din nou, despre iPhone 8. Totul a început atunci când dezvoltatorul care se auto-numește Rambo a observat că firmware-ul din HomePod se numește iOS 11.0.2, versiune despre care Apple încă nu a vorbit. Asta s-a dovedit a fi adevărat, versiunea aceasta fiind cu două patch-uri înaintea celui actual.

Rambo a început imediat să caute noi funcții în componentele de cod care ne-ar putea spune mai multe despre iPhone-ul din acest an. El a găsit în curând câteva simboluri în BiometricKit ce conțin expresia “Face” (BiometricKit-ul gestionează metoda curentă de identificare biometrică, Touch ID-ul). Apoi, în aceeași componentă de cod, a găsit expresia EnrollPearlID, ceea ce este interesant deoarece sistemul actual utilizează terminologia de EnrollTouchID pentru înregistrarea unei amprente digitale. Deci, Pearl se referă la o nouă metodă de identificare. După cum am mai spus, ne putem aștepta la apariția unui identificator de iris / identificare a feței anul acesta.

Rambo nu s-a oprit aici, curând a găsit și expresia Pearl-D22, după care a început să caute ce ar putea însemna D22. A găsit un fișier numit “Payment_glyph_phone-D22.caar” în PassKit. Apple folosește extensia .caar pentru a stoca fișiere vectoriale, așa că Rambo a randat conținutul, și așa a obținut imaginea schematică.

Alte lucruri care au fost găsite în cod au fost, de exemplu, faptul că butonul Home va dispărea anul acesta, dar vom avea un ecran fără ramă (motiv de bucurie) și o funcție Tap to Wake (în sfârșit), câteva tipuri diferite de încărcare (inclusiv încărcarea fără fir) și acum este aproape sigur că nu va exista un Touch ID integrat în ecran, deoarece în cod nu există nici o referință la așa ceva.

După ce am citit povestea aventurii lui Rambo, avem două opțiuni legate de modul în care s-a putut întâmpla asta. Fie Apple s-a concentrat atât de tare pe pregătirea produsului și a prezentării de lansare a acestuia în septembrie că au reușit să comită cele mai mari greșeli. SAU au decis să joace acest joc și în prezent înșală pe toată lumea pentru a putea fascina întreaga lume într-o lună și jumătate, cu un iPhone complet diferit, cu funcții noi (deși nu credem că se va întâmpla acest lucru).

sursa: Wired, 9to5mac

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.