imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum poți scrie de mână cu Apple Watch


Începând cu watchOS 3, Apple Watch Scribble îți permite să scrii de mână pe ceas. Iată cum poți activa această funcție!

Cei care trăiesc în simbioză de mult timp cu Apple Watch-ul lor sau cu alte ceasuri inteligente de la alte branduri știu exact ce poate face un astfel de dispozitiv. Dar în cazul în care nu știi chiar totul despre Apple Watch, iată o funcție care ți-ar putea face viața mai ușoară.

Bineînțeles, poți oricând trimite cu o singură atingere un mesaj predefinit, dar dacă această soluție nu este  potrivită pentru tine, există și alte opțiuni pe care le poți încerca înainte să decizi să folosești iPhone-ul. Poți folosi dictarea, care este o super-funcție din moment ce Apple Watch recunoaște multe limbi, și poți face acest lucru chiar dacă ești la duș. Fie că ți se pare o idee bună sau nu să folosești Watch-ul la duș, e bine să știi că poți oricând trimite mesaje scurte.

O altă posibilitate este să încerci să scrii de mână, folosind Scribble. Poți verfica limbile standard pe care Scribble le recunoaște pe website-ul Apple, dar dacă limba ta nativă nu se numără printre acestea, poți configura aplicația după cum urmează:

  1. Intră în Meniul ceasului tău
  2. Apasă pe pictograma Messages
  3. Deschide o conversație
  4. Atunci când vezi butonul Scribble, apasă ferm pe ecran
  5. Apasă pe pictograma simbolizând planeta Pământ
  6. Selectează-ți limba din listă

Dacă nu vezi o anumită limbă, adaugă tastatura corespunzătoare pe iPhone-ul tău. Intră în Settings > General > Keyboard > Keyboards > Add New Keyboard. După ce ai urmat acești pași, poți începe să folosești Scribble. Acum vei putea scrie cuvinte literă cu literă, chiar dacă Scribble nu recunoaște literele accentuate sau caracterele speciale.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.