imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum poți face apeluri telefonice pe iPad și Mac


Ecosistemul Apple îți permite acum să efectuezi apeluri telefonice pe iPad și Mac folosind aceeași rețea Wi-Fi pe care o utilizezi pe smartphone-ul tău. Hai să vedem cum funcționează!

Ca parte din Continuity, Apple a introdus apelurile telefonice ca opțiune de a da sau a primi apeluri direct pe dispozitivele tale. Este un lucru grozav mai ales în momentele când te afli în birou, lucrezi pe laptop și ai căștile în urechi, și nu poți ajunge la telefon pentru a răspunde unui apel. Așa că acum poți face acest lucru cu ușurință de pe un Mac.

Funcționează la fel și prin aplicația FaceTime de pe iPad. Sunt două criterii pentru a putea face acest lucru:

” Trebuie să fii autentificat în iCloud și FaceTime pe ambele dispozitive cu același Apple ID
” Ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceeași rețea și modul Bluetooth să fie activ.

Dacă respecți aceste două elemente, următorul pas este să activezi opțiunea “Allow Calls on Other Devices” pe care o găsești în Settings > Phone > Calls on Other Devices. Va apărea o listă cu dispozitivele din care va trebui să alegi pe cel pe care vrei să funcționeze acest lucru.

Apoi tot ce mai trebuie să faci este să activezi asta și pe dispozitivul care e receiver. În cazul tabletelor iPad, accesezi meniul Settings > FaceTime și activezi opțiunea “Calls from iPhone”. Vei proceda în același mod și pe Mac: deschizi aplicația FaceTime, aflată în partea de sus a meniului și accesezi FaceTime > Preferences și apoi bifezi căsuța cu opțiunea Calls from iPhone.

Mențiune: În același meniu, poți permite ca aplicația FaceTime să accepte apeluri prin numărul tău de telefon. Așa că poți accepta cu o mai mulă ușurință apelurile de la cei care nu folosesc iPhone sau dispozitive Apple.

 

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.