imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum pornești „Handoff” în OS X Yosemite și iOS 8


Apple promovează insistent noile funcţii „Continuity” din OS X Yosemite care îmbunătățesc integrarea dintre platformele iOS și Mac-uri. Cea mai importantă funcționalitate a Continuity este Handoff, cea care le permite utilizatorilor OS X și iOS să înceapă o operaţiune pe un dispozitiv și să o termine pe un altul.
ios-8-os-x-10-10-handoff
Handoff poate fi folosit pentru o serie de activități diferite, inclusiv e-mail, navigarea pe web, mesaje, și altele. Poți începe să scrii un e-mail pe iPhone și să-l termini pe Mac. Hărțile și site-urile funcționează similar – poți încărca conținut pe un dispozitiv și să-l vizualizezi pe un altul. Momentan, Handoff funcționează cu Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Maps, Messages, Reminders, Calendar și Contacts. Există și aplicații dezvoltate de alte firme, precum Pixelmator, Wunderlist, PCalc, sau Things care integrează funcționalitatea Handoff.

Cerințe
Pentru a putea folosi Handoff, ai nevoie de iOS 8.1 și OS X Yosemite. De asemenea, trebuie ca ambele dispozitive Mac și iPhone sau iPad să fie înregistrate în același cont iCloud, iar Mac-ul să aibă integrat modulul necesar Handoff. Pentru a verifica dacă Mac-ul este compatibil cu Handoff, dă click pe simbolul  în partea stângă sus a barei meniu pentru a deschide fereastra About This Mac, apoi selectează System Report și accesează secțiunea „Bluetooth”. Aici ar trebui să vezi dacă sistemul este compatibil cu Handoff.

Handoff este compatibil cu dispozitivele care rulează iOS 8 începând cu iPhone 5, iPad Air, iPad Air 2, iPad 4, toate modelele de iPad mini, precum și a cincea generație iPod Touch.

instanthotspot1

La Mac-uri, Handoff este limitat de prezența modulului Bluetooth 4.0, ceea ce înseamnă că aceste noi funcţii nu pot fi accesate cu Mac-urile mai vechi. În plus, chiar dacă MacBook Air-ul din 2011 și Mac Mini-ul din 2011 includ Bluetooth 4.0, Apple le-a exclus din lista sistemelor compatibile cu funcţia Continuity a OS X Yosemite.

Configurarea Handoff
1. Pornește Wi-Fi-ul pe iPhone (Settings -> Wi-Fi) și pe Mac (Bara meniu -> Wi-Fi -> Turn Wi-Fi On).

2. Pornește Bluetooth pe iPhone (Settings -> Bluetooth) și Mac (Bara meniu -> Apple -> System Preferences -> Bluetooth -> Turn Bluetooth On).

3. Pornește Handoff pe iPhone (Settings -> General -> Handoff & Suggested Apps -> Turn Handoff On) și pe Mac (Bara meniu -> Apple -> System Preferences -> General -> Recent Items -> Turn On “Allow Handoff Between this Mac and your iCloud devices”).

4. Poți folosi acum Handoff lansând o aplicație compatibilă pe un dispozitiv și apoi vizualizând conținutul pe un dispozitiv diferit. De exemplu, deschide Safari-ul pe Mac-ul tău și treci apoi pe iPhone. Pe ecranul de blocare al iPhone-ului ar trebui să vezi o mică pictogramă Safari în colțul din stânga jos. Glisează în sus pentru a lansa Safari, iar aplicația iOS va afișa același site de pe Mac-ul tău.

ioshandoffsafari

Poți vedea, de asemenea, o aplicație Handoff-enabled, accesând ecranul multitasking prin dubla apăsare a butonului Home și derulând la stânga.

handoffiosmswitcher

Handoff funcţionează la fel și invers, la trecerea de pe un dispozitiv iOS pe un Mac. Pe Mac, o aplicație compatibilă Handoff va fi afișată în marginea din stânga a dock-ului. Dacă selectezi aplicația respectivă în dock-ul Mac-ului, aceasta va încărca același conținut ca și cel de pe dispozitivul iOS.

machandoffsafari

Depanare
De la lansarea OS X Yosemite și iOS 8, unii utilizatori au avut probleme cu funcționarea Handoff pe dispozitivele lor.
Cea mai comună soluție a acestei probleme pare a fi o combinaţie de mai multi paşi: de-logarea și re-logarea în iCloud, activarea și dezactivarea Handoff-ului, activarea și dezactivarea Bluetooth-ului și repornirea dispozitivelor.
În cazul în care eroarea nu este rezolvată după parcurgerea acestor paşi, mai poți încerca și ștergerea preferințelor Bluetooth în OS X și apoi repornirea acestuia.

sursa: macrumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.