imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum obții modul ”Picture in Picture” pe Mac-ul tău?


Dacă ai simțit lipsa modului picture în picture de pe Mac, aplicația Helium îți oferă posibilitatea de a folosi acum și pe sistemele Mac OS X, această funcționalitate, prezentă deja pe dispozitivele iOS.

Una din funcționalitățile iOS 9 întâmpinată cu entuziasm de mulți utilizatori este modul picture in picture. Acesta păstrează o fereastră mică în care rulează un film vizibilă pe ecran tot timpul. Din păcate, deocamdată nu există un echivalent în OS X El Capitan. Poți viziona un film în timp ce faci alte lucruri, dar fereastra în care acesta rulează nu va rămâne tot timpul deasupra tuturor celorlalte ferestre indiferent ce alte aplicații folosești.

Sperăm ca această funcționalitate să fie inclusă în OS X 10.12. Între timp însă, poți folosi o aplicație care îți oferă și în OS X modul picture in picture ca în iOS. Și este gratuită!

Aplicația se numește Helium. Trebuie doar s-o instalezi, apoi o pornești și poziționezi fereastra pe ecran acolo unde îți dorești să apară. În această fereastră poți viziona clipuri video fie prin intermediul site-urilor on-line – YouTube, Vimeo – sau poți deschide chiar fișiere video locale cu ajutorul aplicației.


OSXDaily

În video-ul de mai sus vezi unele funcționalități mai avansate cum ar fi: poți face fereastra transparentă, dacă nu dorești să ascunzi în totalitate o parte a ecranului. Cea mai bună veste este că funcționează cu orice. Chiar dacă rulezi un joc video, fereastra Helium va rămâne vizibilă pe ecran acolo unde ai poziționat-o.

Să sperăm că următoarea versiune de OS X va avea inclusă funcționalitatea de picture in picture. Până atunci poți descărca gratuit Helium de aici.

sursa: OSXDaily

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.