imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum îți ștergi datele din MacBook Pro Touch Bar


Uneori, recalibrarea Touch Bar-ului inteligent de pe laptopul tău MacBook Pro este necesară. Lasă-ne să îți arătăm cum poți reseta datele stocate pentru a începe de la zero.

Această dotare opțională apărută odată cu seria MacBook Pro din 2016 a deschis drumul către organizarea aplicațiilor. În plus, touch bar-ul inteligent a pregătit terenul pentru Touch ID-ul specific laptopurilor MacBook Pro actuale.

La momentul apariției, Apple a definit Touch Bar-ul în felul următor:

Touch Bar-ul este localizat deasupra tastaturii si se adaptează în mod dinamic aplicației folosite. Touch Bar-ul este o extensie a tastaturii care conține scurtături intuitive și diferite modalități de a controla aplicațiile care îți permit să le accesezi când și unde îți sunt de folos.

În cazul în care întâmpini orice tip de probleme privind Touch Bar-ul sau Touch ID-ul în timpul utilizării, primul pas înainte de a trimite computerul la un service specializat, este să elimini datele salvate și saă îl reformatezi.

Touch Bar

Resetează datele din Touch Bar

Este important să reții că dacă urmezi pașii următori, toate datele salvate pe Touch Bar și prin Touch ID vor dispărea.

  • Repornește-ți calculatorul în modul Recovery, apăsând simultan tasta Command (⌘) și tasta R imediat după ce s-a deschis.
  • Odată ce calculatorul începe reformatarea, poți lua mâinile de pe cele două taste.
  • Când apare fereastra cu macOS Utilities, din bara superioară a meniului alege Meniu Utilities > Terminal.
  • Tastează următoarea comandă: xartutil –erase-all în noua fereastră Terminal și apasă Enter.
  • În acest moment ai ocazia să te răzgândești scriind “no” în fereastra Terminal. Dacă scrii “yes” și apeși Enter, calculatorul tău va reporni imediat.

Dacă vrei să fii sigur, poți verifica dacă setările pe care le ai chiar indică un nou început. Intră în System Preferences > Touch ID, și dacă sistemul îți oferă varianta de a înregistra o nouă amprentă, înseamnă că procedura a avut succes.

 

Descoperă mai multe sfaturi utile pe iMagazin.ro

Vezi toate ofertele iSTYLE.

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.