imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum îți poți monitoriza somnul cu Apple Watch


Poți achiziționa mai multe dispozitive dacă vrei să îți monitorizezi calitatea somnului, însă ce poți face dacă ai deja un Apple Watch? În acest articol îți vom arăta cum îți poți monitoriza somnul cu Apple Watch.

Pentru cei care cred în magia monitorizării somnului și în alarmele inteligente, există câteva opțiuni; începând cu simplele aplicații pentru iPhone și ajungând până la dispozitive dezvoltate special în acest scop ca Beddit, care, să recunoaștem, este una dintre cele mai bune soluții pentru cei care vor să verifice constant calitatea somnului lor.

Niciuna dintre aceste opțiuni nu este o soluție nepotrivită, însă credem că cea mai simplă soluție pentru această problemă o oferă Apple Watch, mai ales în cazul în care deții deja un astfel de dispozitiv. Bineînțeles, există persoane care nu pot dormi cu ceasul la mână, însă, pentru cei care pot, merită încercat. Este o soluție mult mai bună decât o simplă aplicație instalată pe iPhone care îți ascultă somnul pe timpul nopții și încearcă apoi să îți ofere un diagnostic pe baza acestor date.

Apple Watch procesează informațiile bazate pe cum funcționează corpul tău cu ajutorul monitorului puls. Singurul dezavantaj este că, de obicei ne încărcăm Apple Watch-ul pe timpul nopții așa că nu suntem obișnuiți să folosim dispozitivul pentru a ne monitoriza somnul. Din fericire, încărcarea inductivă este extrem de rapidă, astfel că dacă ai o zi extrem de încărcată îți poți încărca Apple Watch-ul pe timpul cinei sau în timpul dușului.

Dacă nu ai nicio problemă cu impedimentele menționate mai sus, singurul lucru care îți rămâne de făcut este să găsești aplicația potrivită. Bineînțeles, vei găsi o selecție de aplicații care merită încercate în continuarea acestui articol.

Pillow

Am ales să vorbim mai întâi despre această aplicație pe care o considerăm cea mai bună. Este vorba despre Pillow. Dacă ești în căutarea unei aplicații gratuite pentru monitorizarea somnului care să funcționeze fără probleme, ar trebui cu siguranță să o încerci pe aceasta. Are avantajul că este o aplicație concepută special pentru iPhone, care oferă suport și pentru Apple Watch, astfel că poate combina datele obținute de ambele dispozitive pentru a-ți oferi informații relevante. Dacă o folosești pe Apple Watch, nu mai e nevoie să îți așezi iPhone-ul lângă tine pe o saltea, acesta va funcționa și dacă este la distanță, la încărcat.

Datele colectate de aplicație pot fi sincronizate prin iCloud, dar pot fi de asemenea legate de aplicația Runkeeper. Îi felicităm pe dezvoltatori pentru opțiunea Turn off screen mode. Folosind această opțiune, display-ul tău nu va trebui să fie activ toată noaptea, din moment ce aplicația este capabilă să îl închidă fără ca telefonul să fie închis. Iar aceasta este o veste foarte bună pentru posesorii de iPhone X, din cauza ecranului OLED.

AutoSleep

AutoSleep este probabil cea mai exactă aplicație de monitorizare a somnului disponibilă în prezent în App Store, iar mai multe teste indică faptul că măsurătorile realizate de această aplicație cu ajutorul Apple Watch sunt comparabile cu cele realizate de Beddit 3. După cum reiese chiar din numele aplicației, aceasta știe automat când adormi și când te trezești, o funcție pe care Pillow nu o include încă.

Poate fi folosită ușor, iar momentan este cea mai folosită aplicație pentru monitorizarea somnului, chiar dacă trebuie să plătești pentru a o descărca.

Sleep++

Sleep++ nu știe să facă mai multe decât aplicațiile menționate mai sus. Ecranul Apple Watch-ului afișează două butoane mari: Start și Stop. Înainte de a te culca, trebuie să pornești aplicația, iar când te trezești, trebuie să o oprești. Această aplicație poate împărtăși date cu aplicația Health, dar, cum nu beneficiezi de o funcție automată de pornire, este gratuită.

Descarcă aplicația Pillow din App Store ( Gratuit, cu plăți in-app)

Descarcă aplicația AutoSleep din App Store (TIER 3)

Descarcă aplicația Sleep++ din App Store (Gratuit, cu plăți in-app)

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.