imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum folosim noile gesturi pentru iOS 13


Deși în iOS exista de ceva timp suport pentru comenzile gestuale cu mai multe degete, odată cu separarea sistemelor de operare mobile, au fost introduse în iOS o serie de gesturi noi cu trei degete.

Folosind noile funcții pentru cut, paste, undo, redo, este mai ușor să lucrezi cu texte și îi poți spune adio funcției Shake to Undo. Nu ne deranja pe iPhone, dar pe iPad arăta destul de ridicol.

Noile gesturi funcționează împreună cu alte comenzi pentru editarea textelor ca atingerea dublă și sublinierea, atât în iOS 13, cât și în iPadOS. Și este extrem de simplu să le folosești.

Gesturi iOS 13

Pentru a folosi funcțiile:

  • Copy – ciupește ecranul folosind trei degete
  • Cut – ciupește ecranul de două ori folosind trei degete
  • Paste – desfă cele trei degete strânse ca pentru a ciupi ecranul
  • Undo – glisează spre stânga folosind 3 degete
  • Redo – glisează spre dreapta folosind 3 degete
  • Shortcut menu – apasă pe ecran rapid folosid trei degete
Gesturi iOS 13

Atunci când execuți corect unul dintre noile gesturi cu trei degete din iOS 13, vei vedea o confirmare în partea de sus a ecranului.

iOS 13 este deocamdată disponibil în versiunea beta pentru dezvoltatori. Ne așteptăm ca versiunea beta să fie lansată la începutul lui iulie. Versiunea finală va fi probabil live după prezentarea Keynote din Septembrie.

Deși noua versiune a sistemului vine cu o mulțime de funcții utile, nu vă sfătuim să instalați versiunea beta pe dispozitivele voastre pentru amuzament sau doar pentru a vă satisface curiozitatea. Versiunile beta nu au acest statut degeaba. Pot apărea probleme care să îngreuneze utilizarea dispozitivelor. Este recomandat să aștepți versiunea finală. Cu toate acestea, dacă vrei să instalezi orice nouă versiune beta, procesul de instalare este același ca în cazul iOS 12.

Descoperă toate ofertele iSTYLE.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.