imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum faci backup-ul iPhone-ului pe un hard disk extern


Muți backup-ul, eliberezi spațiu de stocare

Dacă obișnuiești să faci backup-ul iPhone-ului sau iPad-ului pe Mac în loc de a-l face în iCloud, probabil ai observat deja o scădere considerabilă a spațiului disponibil pentru stocare. Asta se întâmplă din cauza faptului că backup-urile de iOS ocupă foarte mult spațiu pe disc în condițiile în care ai nevoie de ele destul de rar, în caz de urgență. Acest lucru poate fi şi mai deranjant mai ales în cazul portabilelor, ele având un spațiu de stocare destul de limitat.

În acest articol îți arătăm cum poți muta aceste backup-uri pe dispozitive de stocare externe, în așa fel încât să nu mai ocupe din spațiul de stocare intern al Mac-ului. În plus, vei vedea și cum să le muți înapoi pentru a putea face rapid un restore al dispozitivului iOS la nevoie.

Bineînțeles că primul pas necesar este să faci un backup al iPhone-ului sau iPad-ului folosind iTunes-ul. Pentru a face asta, conectați dispozitivul iOS la Mac, selectați-l în iTunes și apoi apăsați butonul Back Up Now (sau selectați File > Devices > Back Up).

Mutarea backup-ului de pe discul intern

Când ești gata să muți fișierele de backup, urmează acești pași:

1. Închide iTunes-ul.

2. Deschide o fereastră Finder și tastează Shift + Command + G (sau accesează din meniu Go > Go to Folder), apoi tastează “/Library/Application Support/MobileSync/Backup”.

3. Mută directoarele prezente în folderul Backup și copiază-le pe un disc extern. Odată terminat procesul de copiere, poți șterge originalele pentru a elibera spațiul.

4. Repornește iTunes.

Backups_1-650-80

Asta este tot ceea ce trebuie să faci pentru a muta backup-ul pe un alt disc. Trebuie reținut că la fiecare backup sunt create noi fișiere și va fi necesar să repeți pașii de mai sus de fiecare dată când faci un nou backup.

Mutarea backup-ului înapoi pe discul intern

Atunci când ai nevoie să faci un restore al dispozitivului, este necesar să muți fișierele de backup înapoi pe hard discul intern, în așa fel încât iTunes-ul să le poată găsi. Pentru a face asta, trebuie să urmezi acești pași:

1. Închide iTunes-ul.

2. Deschide o fereastră Finder și tastează Shift + Command + G (sau accesează din meniu Go > Go to Folder), apoi tastează “/Library/Application Support/MobileSync/Backup”

3. Mută directoarele de backup de pe hard discul extern în locația de mai sus.

4. Deschide iTunes și pornește procesul de restore.

În momentul în care directoarele și fișierele sunt din nou în locația în care iTunes le stochează în mod normal, acesta trebuie să le poată regăsi în timpul procesului de restore.

sursa: techradar

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.