imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Testul de camera: iPhone XS vs Canon C200

Cu ce a fost filmat acest clip: iPhone XS sau cu o cameră de $10K


Sincer, noi nu ne-am dat seama. Însă după ce am văzut explicația, am putut detecta diferențele. Un producător profesionist de film a testat camera noului dispozitiv flagship…

De obicei, Ed Gregory realizează filme în scopuri comerciale. Acesta e motivul pentru care, în casă are un Canon C200 în valoare de 10 000 de dolari. Odată cu lansarea noului iPhone, Gregory s-a gândit că ar fi interesant dacă ar compara camera profesională cu telefonul. Însă cel mai șocant aspect e că, prin ochii unui profan, diferențele abia dacă pot fi detectate.

Pentru a genera înregistrări comparabile, Gregory a utilizat un gimbal pe care a montat camera Canon. Iar deasupra acesteia a atașat un iPhone XS. Aparatul a fost echipat cu un obiectiv Sigma Art 18-35/1.8. Acesta oferă o distanță focală similară cu lentilele wide ale iPhone-ului.

Poți vedea cele două clipuri video mai jos. Materialul esențial începe de la 1:07. Privește clipurile și încearcă să ghicești cu ce dispozitiv a fost realizat fiecare. Te invităm să votezi mai jos. Noi îți sugerăm să continui să te uiți la clip și după ce crezi că ai găsit diferența.

Create your own user feedback survey

Câțiva dintre voi, suntem siguri, ați reușit să detectați clipul. Unul dintre colegii noștri a reușit să facă diferența în mai puțin de o secundă. Oricum, în calitate de profani într-ale producției video, am fost surprinși de cât de similare pot fi cele două clipuri.

Pentru a dezvălui întregul adevăr, trebuie să precizăm că:

  • Deși modelul Canon C200 e cu adevărat un aparat profesionist, obiectivul Sigma Art face parte din categoria standard. La acest nivel, profesioniștii folosesc obiective de calitate mai înaltă. (Informația asta o avem de la unul dintre colegii noștri)
  • Condițiile de luminozitate puternică sunt punctele forte ale noilor iPhone-uri. În alte circumstanțe, diferența ar fi fost mai ușor de identificat.
  • Desigur, utilizarea aceleiași lumini pentru ambele clipuri pe timpul procesului de post-producție, a contribuit în mare măsură la impresia generală.

O impresionantă camera video de buzunar

Cu toate astea, în continuare e șocant că un dispozitiv pe care îl ții de obicei în buzunar e capabil de astfel de rezultate. Gregory a vorbit și despre dynamic range, pe care l-a catalogat ca fiind uimitor. A mai precizat că pentru a obține conținut profesionist cu aparatul Canon, e nevoie de muncă susținută și îndemânare. Cu toate astea, deși există anumite diferențe, utilizând un iPhone și aplicația nativă Camera, oricine poate obține rezultate video de calitate.

Desigur, Gregory nu ratează ocazia de a afirma un adevăr universal:

Cel mai mult contează creativitatea artistului, nu echipamentul.

Sursa: 9to5Mac

Află mai multe: DxOMark: Camera de pe iPhone XS e printre cele mai bune

Vezi oferta de produse iStyle!

ipad6
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.