imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Creează-ți propriul Hotspot cu ajutorul Mac


Computerele desktop, dar și laptopurile Mac de la Apple se pot conecta ambele la internet din punct de vedere wireless, dar și prin cablu. Toate au antene potrivite prin care poți distribui cu ușurință internet oriunde vrei. Iar cuvântul cheie este: Hotspot. 

Nu trebuie să fugi să cumperi un nou router pentru a-ți extinde semnalul rețelei Wi-Fi. Dacă este un Mac în jurul tău și îl poți conecta printr-un cablu la internet, atunci poți cu ușurință să dai mai departe semnalul lui. La fel cum fac în cazul creării unui Hotspot pe iPhone sau pe iPad.

1. Deschide System Preferences
2. Apasă pe Sharing
3. Alege din listă Internet Sharing
4. La “Share your connection form” alege Ethernet port
5. Și la “To computers using” alege Wi-Fi

Prin acești pași vei crea un nou Hotspot pe care îl poți redenumi și configura – limitând band și adăugând o parolă -. Poți, de asemenea, să configurezi o rețea folosind Bluetooth PAN dacă există un port Ethernet disponibil pe computerul tău. Hotspotul va funcționa atât timp cât computerul tău este pe modul awake.

 

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.