imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Creează peisaje superbe cu doar câteva tușe


Tehnologia dezvoltată de cercetătorii de la NVIDIA îi poate transforma și pe cei mai puțin talentați oameni în artiști creatori de peisaje în doar câteva minute.

În prezent, inteligența artificială se dezvoltă exponențial și este în mod constant subiectul știrilor. Una dintre cele mai interesante inovații recente este website-ul ThisPersonDoesNotExist, unde poți vedea imagini generate aleatoriu care arată extrem de real.

Cercetarea celor de la NVIDIA se bazează pe aceași rețea GAN (Generative Adversarial Networks), și poate crea peisaje minunate în doar câteva minute.

Peisaje superbe pornind de la câteva elemente

Funcția esențială a acestei aplicații intitulate gauGAN constă în faptul că îți poate transforma desenele rudimentare în imagini uimitoare, alegând dintre o mulțime de opțiuni diferite asociate cu schița ta. Bryan Catanzaro, vicepreședintele departamentului  Applied Deep Learning Research de la NVIDIA a descries aplicația în felul următor:

Este ca o carte de colorat care descrie unde este un copac, unde este soarele, unde este cerul. Apoi o rețea neurală completează cu texturi, colori, reflexii, umbre, pe baza a ceea ce a învățat din imagini reale.

peisaje

Nu este vorba doar despre pajiști verzi și munți înzăpeziți, chiar înseamnă ceva mai mult de atât. Dacă ai desena un copac pe malul unui lac, reflexia acestuia pe apă ar fi de asemenea prezentă, alături de alte plante potrivite cu scenariul tău. Aplicația poate alege dintre diferite tipuri de cer. Poate trece de la cerul unei zile însorite de primăvară la cel al unei zile de iarnă în doar câteva secunde. Pentru a reuși acest lucru, programul a trebuit să analizeze câteva milioane de fotografii reale din natură.

Deocamdată, doar o versiune demo

Aplicația gauGAN are încă unele limitări. Astfel, NVIDIA a permis doar câtorva curioși să vadă versiunea demo. Nu știm dacă vom avea și o versiune pentru publicul larg, însă cu siguranță ne-am petrece câteva ore jucându-ne. Până atunci, iată un scurt video despre aplicație:

Sursa: NVIDIA

Fii mereu la curent cu cele mai noi știri pe iMagazin.ro.

Descoperă ofertele iSTYLE.

ipadpro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.