imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Convertește bani și unități de măsură cu ajutorul Spotlight


Spotlight este unul dintre cele mai inteligente instrumente care te ajută să găsești orice pe Mac. Nu se pot ascunde de el nici e-mailurile, nici fișierele, nici imaginile sau istoricul de navigare.

Accesându-l din colțul din dreapta sus, fereastra Spotlight se deschide în mijlocul ecranului și te ajută să găsești orice. În afară de căutare, are multe alte funcții utile, printre acestea numărându-se calculatorul și convertorul.

Tot ce trebuie să faci este să introduci orice fel de ecuație:

Deși nu este un Soulver, Spotlight poate realiza cu ușurință operațiile de bază, mai ales dacă trebuie să adaugi sau să multiplici ceva rapid –  este soluția perfectă.

Cealaltă funcție utilă este cea de conversie a diferitelor valute, utilizând ratele reale din Yahoo. Această funcție te poate ajuta să transformi orice tip de monedă în alte valute utilizate frecvent. Sistemul se folosește de datele regionale pentru a afla care sunt cele mai utile valute pentru tine. Tot ce trebuie să faci pentru a converti, este să introduci suma și numele valutei.

Soluția îți oferă și alte valute, cum ar fi lire sterline, yeni japonezi, dolari canadieni și franci elvețieni. Acestea nu pot fi editate, dar se bazează pe ghicitori inteligente. Unele valute au o comandă rapidă pe tastatură ca $, €, £ și pot fi folosite în locul codului ISO.

În afară de valute, poți converti și alte unități. Citești articole în limba engleză și încă nu poți transforma ,,picioarele” și “yarzii” în metri? Nu știi câți cm măsoară un ecran de 21 de inchi? Câți decilitri au cutiile de Coca-Cola de 12 uncii în SUA? Cât de cald este în grade Celsius la 100 de grade Fahrenheit? Sau vrei să știi cât de multă benzină primește mașina ta, când arată ca are 13 mpg? Tot ce trebuie să faci este să introduci valorile corespunzătoare în Spotlight.

 

 

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.