imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Controlul aplicațiilor de la terțe părți cu Siri?


Miercuri, Apple i-a informat pe colegii preocupați de modul în care iOS 12 gestionează fișierele media folosind ajutorul lui Siri. Să vedem ce informații a făcut publice Apple în cadrul prezentării.

Îl iubim pe Craig Federighi oricum, am scris un articol separat despre părul său, dar când încearcă să lege două fraze rezonabile despre Siri, este cel mai fermecător. Vorbind serios acum, este o afirmație aproape unanim acceptată că Apple este mult în urmă când vine vorba de asistenții digitali și se pare că nu doresc să meargă pe drumul deschis de Google, ci mai curând încearcă să deschidă noi porți și astfel ca noi să ajungem să ne schimbăm părerea nu tocmai favorabilă pe care am enunțat-o mai sus.

Asistentul personal al Apple a fost introdus în 2011, după care nu s-au mai întâmplat multe lucruri de-a lungul anilor, deși compania, atunci când a introdus iOS 8, chiar s-a referit la acest lucru ca la o tehnologie care va salva lumea la un moment dat. Desigur, în acele vremuri, funcția era destul de nesemnificativă pe iPhone, dar cu timpul a putut învăța o mulțime de lucruri și Apple a început să integreze cunoștințele lui Siri în sistemul de operare la un nivel ușor mai profund.

Mai mult, HomePod este generat de același algoritm, deși Siri nu este încă super inteligent, dar, în același timp, are anumite funcții convenabile, datorită cărora un difuzor inteligent ar putea fi un produs excelent. Acest lucru a avut un singur dezavantaj până acum: Siri putea doar să deschidă aplicațiile dezvoltatorilor externi, dar nu să le și controleze. Cu toate acestea, Apple va pune capăt acestei situații, deoarece Play Media va permite, printre altele, redarea sau întreruperea redării conținutului cu ajutorul lui Siri.

De acum încolo, Spotify va putea face ceea ce până în prezent puteau face doar playerele originale. Deși nu este clar dacă HomePod va funcționa în acest fel sau nu, este doar o concluzie logică deoarece sesiunea Play Media era dedicată iOS 12. Atât iOS cât și watchOS au primit multe noi caracteristici Siri (Siri Watch Face sau Shortcuts), și ar fi fost destul de ciudat dacă toate aceste inovații utile ar fi fost posibile doar pentru aplicațiile native.

Sursa: Apple Insider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.