imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Configurează viteza butonului Home pe iPhone


Simți că lucrurile ar trebui să se miște ceva mai lent? Nicio problemă, iată cum poți încetini reacția butonului de Home, astfel încât să obții o experiență mai confortabilă pe iPhone.

Butonul Home e unul dintre principalele puncte de control al iPhone-urilor, în afară de iPhone X, care a suferit o mulțime de modificări. Dacă îl apeși o dată, ajungi pe Home Screen. Apasă-l de două ori pentru multitasking și de trei ori pentru a activa sau dezactiva caracteristica de accesibilitate pe care ai configurat-o în prealabil.

Cu setările inițiale, trebuie să îl apeși destul de rapid dacă dorești să accesezi una dintre aceste funcții, nu doar să ieși din aplicații. Viteza timpului de reacție e ceva ce se poate configura. E o soluție confortabilă pentru cei care nu au degetele foarte rapide.

Desigur, dacă încetinești viteza de reacție a butonului de Home, asta va crea senzația că și telefonul e mai lent. Iată ce pași ai de urmat dacă vrei să configurezi această setare.

  1. Deschide meniul Settings
  2. Accesează General
  3. Selectează Accessibility
  4. Caută meniul Home Button

Aici poți opta pentru trei viteze diferite: Default, Slow, Slowest (implicit, încet, foarte încet). Noi suntem de părere că poți face diferența între primele două trepte. Nu mai ai senzația aceea că trebuie să apeși imediat după prima atingere. Între modul Slow și Slowest diferența nu e prea mare. E posibil ca după o vreme să începi să o simți, însă pentru noi, modul Slow e cel mai potrivit. Poți face aceeași configurație și pentru butonul din partea de jos a ecranului de pe iPhone X.

Sfat suplimentar: Poți rafina interacțiunea cu butonul Home pe iPhone 7 și iPhone 8 scăzând intensitatea presiunii cu care îl apeși. Pentru asta, trebuie să accesezi General > Home Button, de unde poți alege dintre trei nivele de intensitate.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.