imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Configurarea Contactelor de Urgență pe iPhone și Apple Watch


Apple pune mult accent pe protecția utilizatorilor, fie că este vorba despre date private sau sănătate. A avut o atenție sporită în acest sens când a venit vorba de perechea iPhone și Apple Watch.

Setarea Contactelor SOS a existat și înainte, din moment ce aplicația Health este sufletului Apple Watch. Această aplicație stochează toate datele despre corpul nostru care sunt colectate de către Watch sau alte dispozitive în timp ce sunt folosite. În aplicația Health găsim fereastra Medical ID, unde îți poți introduce date medicale precum greutatea, înălțimea, alergiile sau ce medicamente folosești. Poți să accesezi și prin Settings > Emmergency SOS > Set up Emergency Contacts în aplicația Health.

Aici poți găsi și setările Contactelor de Urgență, unde poți adăuga mai multe persoane – părinți, prieteni sau parteneri. Poți ajunge acolo în câteva secunde pe Apple Watch și iPhone cu ajutorul Medical ID.

Pe un iPhone 7 sau un model anterior, apasă butonul din margine de cinci ori – astfel, opțiunile Medical ID și Emergency SOS vor apărea alături de opțiunea de a închide telefonul. Pe iPhone 8 și iPhone X, pentru a accesa lista apasă și ține apăsat butonul din margine împreună cu unul din butoanele de volum.

Poți accesa datele deja adăugate în Medical ID, iar dacă accesezi opțiunea Emergency SOS, iPhone-ul va apela automat 112.

Poți accesa aceleași lucruri apăsând și ținând apăsat butonul din margine. Dacă faci asta încă o dată, ceasul va apela după o numărătoare inversă numărul de urgențe al țării în care ești. În acest caz, iPhone-ul sau Watch-ul trimite un mesaj către toate Contactele de Urgență cu locația ta exactă.

Știind acum aceste lucruri, ar fi bine să te uiți peste aceste funcții și să-ți introduci datele în Medical ID, din moment ce el poate salva vieți în cazul unei urgențe.

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.