imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Condamnarea aplicațiilor pe 32 de biți vine pe MacOS


Nu mai există „fac mâine asta” pentru dezvoltatorii de aplicații leneși: de acum înainte utilizatorii vor ști exact dacă aplicația respectivă nu a primit încă suport pentru 64 de biți și că în curând nu va fi compatibilă cu MacOS. Vor avea timp suficient pentru a găsi o alternativă potrivită.

Apple a curățat întregul magazin iOS App Store anul trecut, au fost eliminate toate aplicațiile vechi, neglijate, care nu au fost actualizate și nu funcționează pe 64 de biți. Rezultatul acțiunilor lor, se vede acum: pentru prima dată în istorie, în 2017, a scăzut numărul de aplicații din App Store. Noile reguli sunt binevenite, deoarece au eliminat multe aplicații care nu mai atrăgeau utilizatorii.

Apple a avertizat toți dezvoltatorii MacOS că, la fel ca în iOS App Store, toate aplicațiile care nu vor respecta noile reglementări vor trebui să dispară curând din Mac App Store. Un nou avertisment a venit ieri – și se pare că scenariul este exact același:

Odată cu lansarea recentă a MacOS High Sierra 10.13.4, când utilizatorii vor lansa pentru prima dată o aplicație care nu acceptă 64 de biți, vor vedea o alertă ce îi va informa că aplicația nu este optimizată pentru Mac.

Ca o reamintire, aplicațiile noi trimise către Mac App Store trebuie să funcționeze pe 64 de biți, iar începând cu iunie 2018, actualizările de aplicații și aplicațiile existente trebuie să fie compatibile cu configurațille pe 64 de biți. Dacă distribuiți aplicațiile în afara magazinului Mac App Store, vă recomandăm cu convingere, adaptarea pentru 64 de biți pentru a vă asigura că utilizatorii pot continua să ruleze aplicațiile voastre pe viitoarele versiuni ale MacOS.

via GIPHY

 În esență, va fi același lucru ca în cazul versiunii iOS: acei dezvoltatori care încă nu și-au actualizat aplicațiile până acum nu vor mai putea să ascundă acest lucru de utilizatori, iar utilizatorii vor avea timp suficient pentru a găsi o altă aplicație înaintea app-ocalipsei.

Nu trebuie să îți faci prea multe griji, există puține șanse ca oricare dintre aplicațiile tale să nu îndeplinească criteriile, sau cel puțin vei ști despre asta, dar poți verifica tu însuți.

Sursa: MacRumors

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.