imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Comprimarea fișierelor PDF pe Mac


Dacă vrei să-ți salvezi documentele într-un format care este disponibil pe orice platformă, cel mai bine ar fi să alegi formatul PDF. Cu toate acestea, formatul PDF generează fișiere destul de mari. Să vedem ce putem face pentru a le reduce dimensiunea.

 Folosim documente PDF în fiecare zi. Este un tip de fișier pe care oricine îl poate citi și edita. Este de asemenea ușor de citit la o calitate bună, însă documentele mai lungi pot ocupa zeci și sute de MB, ocupând prea mult spațiu în memoria iPhone-ului sau a iPad-ului.

Există o opțiune ascunsă în Mac-uri care poate reduce dimensiunea PDF-urilor cu o diminuare mică a calității. În cazul unui document care conține doar text, nu vom avea nicio schimbare, însă, dacă acesta include și imagini, calitatea acestora va fi diminuată puțin. Știind toate aceste lucruri, poți foarte ușor alege să diminuezi dimensiunea fișierului.

Caută un PDF mare în Finder. Deschide-l în Preview, apoi deschide meniu File și alege opțiunea Export… Aici poți crea cu ușurință o copie a documentului, pe care o poți redenumi. Îi poți adăuga tag-uri și poți, de asemenea, stabili compresia. Dacă vrei să modifici doar gradul de compresie, poți cu ușurință să suprascrii fișierul inițial astfel încât acesta să ocupe o zecime din cât ocupa inițial.

În Quartz Filters, alege opțiunea Reduce File Size. Merită să o încerci, chiar dacă nu poți alege tu rata de compresie. Nu este nevoie. În anumite cazuri, dimensiunea fișierului tău poate scădea cu 90-95%, iar, în general, cu 50-60%.

Notă: Dacă încerci să comprimi un fișier foarte mic ( de exemplu, de 1,5 MB), fișierul rezultat va fi mai mare decât fișierul original.

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.