imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Colorit și eleganță. Până la capăt. – De vorbă cu Robert Zotescu


Robert auzise mai demult de Apple, dar a durat ceva timp până când s-a hotărât să își cumpere primul produs. Când a sosit momentul, a mers până la capăt și a “trecut” cu totul în tabăra “companiei de fructe”, așa cum era aceasta numită în binecunoscutul film american Forrest Gump (“cred că aici am auzit prima dată de Apple, însa inițial nu am înțeles aluzia”): “Înaintea adoptării design-ului minimal specific produselor actuale, ceea ce m-a șocat inițial a fost design-ul monitoarelor CRT, care arătau ca niște veritabile gume de mestecat colorate. Treptat, am început să le văd și în realitate și am fost foarte surprins de abordarea complet diferită a design-ului. Eram obișnuit cu aspectul de cutie rigidă și anostă al computerelor de atunci, iar in ceea ce privește produsele celor de la Apple, înfățișarea acestora reprezenta un lucru complet diferit. A durat ceva până când mi-am luat primul produs Apple, dar și când a sosit momentul, am mers până la capăt: iPhone împreună cu MacBook Pro, ambele cumpărate în anul 2010.”

A durat ceva pana cand Robert s-a hotărât să își cumpere produsele respective, asta și din cauza că își dorea ceva fiabil, care să reziste în timp. “În multe dintre achizițiile mele prefer să merg pe următoarea idee: este mult mai scump să-ți cumperi ceva ieftin, iar eu prefer ceva care să își demonstreze calitățile pe termen lung. În concluzie, MacBook Pro-ul meu din 2010 este în continuare companionul meu de încredere atunci când călătoresc.”

Robert și-a schimbat o singură dată iPhone-ul până acum, folosind în prezent un iPhone 5S, care face casă bună cu MacBook Pro-ul său din 2010. “Sunt foarte mulțumit de iPhone-ul meu 5S, care chiar dacă este mic, merge încă foarte bine și se ascunde perfect in buzunar. Mă descurc de asemenea în continuare cu vechiul meu MacBook Pro, deși după 8 ani de utilizare intensă, poate că a venit în sfârșit timpul pentru un model nou.” Consideră că popularitatea gadget-urilor Apple se datorează în primă instanță impactului vizual al eleganței design-ului, după care intră în scena ușurința utilizării sistemului de operare, precum și fiabilitatea acestora, calități ce permit utilizarea îndelungată fără niciun fel de probleme. “Design-ul -slick-, împreună cu atenția la detalii și calitatea materialor, toate conlucrează pentru a crea un produs ce reprezintă mai mult decât un simplu -device, este un accesoriu de lifestyle.”

O parte din modul în care produsele Apple îl ajută pe Robert în activitatea sa zilnică o reprezintă un set de aplicații dedicate arhitecților, care în cuvintele sale, i-au făcut viața mult mai ușoară și au transformat un simplu telefon mobil într-un asistent indispensabil. “Nu are niciun rost să menționez acum toate aplicațiile pe care le folosește toată lumea, dar țin minte cum se desfășura activitatea mea pre-smartphone față de cum arată ea acum: diferența este uriașă și capacitatea mea de multitasking este acum infinit mai mare.”

Oscilează momentan între un nou MacBook Pro și un iMac 5K cu diagonala de 27 de inchi. “Categoric îmi trebuie și un nou iPhone, însă probabil mă voi îndrepta către un 6S Plus, fiindcă sunt încă un fan al portului jack. Poate până îl cumpăr mă obișnuiesc cu ideea de căști wireless și mă uit și la modelele mai noi.” Rămâne bineînțeles un adept al produselor Apple, fiindcă “după atâția ani, și-au dovedit din plin fiabilitatea, iar design-ul rămâne, din punctul meu de vedere, pur și simplu inegalabil.”

Robert Zotescu este un tânăr arhitect român, ce își împarte timpul între activitățile de la U.A.U.I.M. (Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”), unde este asistent universitar, și studioul său de arhitectură numit Amprenta Studio, unde speră să își lase propria amprentă asupra arhitecturii contemporane cu ajutorul produselor marca Apple.

Mai multe informații despre Robert Zotescu și proiectele sale puteți afla pe pagina oficială de Facebook a Amprenta Studio.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.