imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Clipuri video HDR pe iPhone și iPad?


Cele mai recente dispozitive Apple oferă suport pentru HDR, dar nu toate sursele unde putem vizualiza clipuri video suportă acest format. Să vedem ce trebuie să știi despre redarea video HDR pe iPhone și iPad.

Apple a anunțat introducerea suportului pentru fișiere HDR pentru a doua generație iPad Pro în conferința WWDC de anul trecut, dar, din cauza lipsei oricăror detalii, a fost greu să vorbim despre acest subiect foarte mult. Practic, iTunes Movies a fost singura sursă care a furnizat filme în HDR odată cu sosirea noului Apple TV 4K. De asemenea, iPhone 8 și iPhone X sunt dispozitive cu suport pentru HDR.

Ecranul OLED cu Super Retina al iPhone-ului X poate cu adevărat să afișeze HDR, mai ales că, în cazul folosirii Apple TV, afișarea 4K depinde de ecranul televizorului. În cazul altor dispozitive, procesorul poate suporta acest format, dar ecranul nu poate. Deși, diferența dintre imaginile HDR și formatele cu o gamă de culori restrânsă este vizibilă chiar dacă nu ai HDR. Totuși, toate acestea sunt în zadar dacă nu există conținut care să poată fi vizionat în HDR.

Din fericire, în ziua de azi avem multe opțiuni care ne permit să alegem între diferite filme și videoclipuri. Netflix și Vimeo acceptă acest format, iar acum YouTube a făcut experiența HDR disponibilă pentru utilizatorii iPhone X.

imagine cu iPhone X, negru, selectarea optiunii HDR

 

Dacă un videoclip este disponibil la această calitate, atingând pictograma mică, poți alege și opțiunea HDR. Pentru a avea parte de această experiență, trebuie să-ți actualizezi YouTube-ul la cea mai recentă versiune, pe iPhone sau iPad. Odată ce ai setat modul de afișare HDR, aplicația va utiliza automat acea setare și va afișa videoclipurile la cea mai bună calitate.

Pentru a reda conținutul HDR din diferite surse este necesară o aplicație. Există diferite alternative, printre care și aplicația Infuse Pro 5, care acceptă redarea HDR atât pe iPhone, cât și pe iPad, la fel ca și fișierele UHD Blue-ray. Prețul său este un pic mai mare, dar, în schimb, nu există plăți lunare recurente.

Descarcă Infuse Pro 5 din App Store

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.