imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Computere Mac, evoluție.

Clienții sunt nerăbdători să achiziționeze noul Mac


Se poate observa că cererea pentru modelele mai vechi e în scădere. Volumul de vânzări a început, la rândul său, să scadă. Acesta ar putea fi cel mai bun motiv pentru ca Tim Cook și echipa sa să înnoiască linia de produse Mac.

În ultima vreme am precizat de mai multe ori că linia de produse Mac a cam fost abandonată de Apple.

Pe de o parte, dispozitivele iOS sunt lider la nivel Mondial și generează un profit excelent. La fel și accesoriile conexe; Apple Watch și căștile AirPods sunt lideri în segmentul lor de piață.

Pe de altă parte, avem bătrânul Mac mini, iMac-ul și așa mai departe. Doar seria MacBook Pro a primit update-uri regulate, an de an. Am vorbit de mai multe ori despre asta. Așadar, nu e nicio surpriză că sperăm la un Keynote la sfârșitul lunii octombrie.

Raportul International Data Corporation

Sunt șanse foarte mari ca asta să se întâmple, mai ales că și raportul International Data Corporation (IDC) confirmă ipoteza. E vorba de rezultatele vânzărilor înregistrate în semestrul 3 (Q3) din 2018 pentru computerele tradiționale (desktop, laptop și workstation). Iar cifrele înregistrate de Apple nu sunt tocmai convingătoare.

În raportul 2018 Q3, vânzările la nivel de piață au scăzut cu 0.9%. Asta înseamnă 67.4 milioane de unități vândute, rezultat mult mai bun decât prognoza anului, care prevedea o scădere de 3%. Principalul motiv din spatele acestor tendințe ar putea fi deficitul de procesoare și cererea mare din partea clienților. Cu toate astea, liderii de pe primele patru poziții au obținut o creștere, comparativ cu același semestru al anului trecut.

Situația pentru computerele Mac

Comparativ cu cele 5.4 milioane de Mac-uri vândute anul trecut, în acest semestru Apple a vândut doar 4.67 de milioane de dispozitive. Asta înseamnă o scădere de 11.6 procente. E o cifră enormă, chiar dacă vorbim doar de o estimare. Cifrele vânzărilor reale vor fi prezentate la începutul lunii noiembrie.

Comportamentul clientului indică, fără urmă de îndoială, că selecția din prezent nu e suficientă și că mulți așteaptă lansarea noilor produse. Astfel de statistici l-ar putea determina pe Tim Cook să acționeze. Liderul Apple a afirmat că indiferent de faptul că piața smartphone-urilor nu se mai extinde, stagnarea nu e ceva negativ. E momentul perfect ca atenția să se îndrepte către dispozitivele desktop. Să nu uităm că în trecut, acestea reprezentau baza selecției de produse Apple.

Așadar, Apple, ne dorim o lansare de produs pe 26 octombrie, dacă se poate.

Sursa: 9to5Mac

Află mai multe: Service: Cine va putea repara dispozitive iMac Pro și MacBook Pro 2018

Vezi oferta de produse iStyle!

awnike
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.