imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cinci trucuri pentru iPhone-ul tău


Mulțumită mediului prietenos cu utilizatorul al iOS, până și utilizatorii noi de iPhone pot descoperi micile detalii ale sistemului care ne fac viețile mai ușoare. Totuși, încă există niște funcții pe care le găsim total întâmplător. Iată cinci lucruri pe care s-ar putea să nu le fi știut despre iPhone-ul tău – și chiar dacă le știai, merită repetate.

Spațiu dublu

Probabil nu există nimeni care să nu știe despre această funcție, dar oricum, e adevărat că funcția de spațiu dublu este unul dintre trucurile de bază când vine vorba de iPhone. În caz că nu știai despre el: apăsarea spațiului de două ori va pune punct la finalul unei propoziții. Este o funcție dintre favorite pe bună dreptate când vine vorba despre confort. Dacă există ceva care face tastarea pe iPhone mai ușoară, acesta este.

Afișarea imediată a unui draft

S-ar putea să fii una dintre acele persoane care nu este prea entuziasmată de aplicația Mail, în special din moment ca aplicația Gmail pentru iPhone este destul de decentă acum. Nu mai amintim și de celelalte mii de opțiuni existente pe piață. Totuși, în aplicația nativă există o funcție magică care nu poate fi învinsă de nicio alta. Nu e o noutate că putem începe un nou email apăsând pe pictograma cu stiloul din colțul de jos, dar poate că nu știai că dacă apeși timp îndelungat pe iconiță poți continua ultimul draft salvat.

O atingere de geniu

E posibil să cunoști prea bine situația următoare: ai acces la semne de punctuație și la numere în timp ce tastezi. Apeși tasta 123 și apoi unul dintre caractere, după care trebuie să apeși din nou tasta 123 pentru a te întoarce la litere. Ei bine, poți face asta printr-o singură apăsare. Trebuie să ții butonul apăsat și să tragi degetul pe caracterul dorit. Tastatura va reveni apoi la litere.

Reluarea tastării

Ai observat că uneori telefonul îți va afișa acest mesaj în timp ce tastezi pe telefon în autobuz, în tramvai sau chiar și când stai întins în pat? Nu este niciun accident, fiindcă poți relua tastarea scuturând telefonul. Dacă ai tastat ceva ce dorești să ștergi, de regulă ar trebui să apeși backspace până ce degetul tău face crampe, sau să selectezi tot și apoi să ștergi. Poți face asta ușor direct scuturând telefonul.

Stabilirea unor vibrații unice

În zilele acestea e foarte rar ca telefonul să sune tare într-un mijloc de transport public sau într-o situație socială. Majoritatea oamenilor își pun telefonul să vibreze sau au căștile puse și aud notificările și apelurile astfel. Singura problemă cu prima opțiune este că iMessage, Mail, Twitter sau Facebook vibrează în același fel, însă poți schimba asta ușor. Du-te la Settings > Sounds și sub „Sounds and Vibration Patterns” poți schimba totul. Mai mult, poți înregistra propriile modele de vibrații. Această funcție e grozavă, însă nu o poți folosi pentru fiecare aplicație.

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.