imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Chiar și Elon Musk se teme de inteligența artificială


Dacă părintele proiectelor SpaceX și Hyperloop se teme de ceva, atunci ar trebui să ne temem și noi. Musk cere guvernelor reglementări.

Cei care urmăresc munca lui Elon Musk, s-ar putea să știe deja opinia fondatorului Tesla despre inteligența artificială. Așa cum a spus: Lucrul la inteligența artificială este ca și cum ai elibera spiritul din lampa lui Aladin. Această idee a apărut în mod repetat în ultima sa prezentare pe care a ținut-o în weekend în fața guvernatorilor din SUA:

Sunt expus celor mai avansate tehnologii din domeniul AI și cred că oamenii ar trebui să fie îngrijorați cu adevărat. Continui să lansez semnale de alarmă, dar până când oamenii nu vor vedea roboții mergând pe stradă și omorând oameni ei nu știu cum să reacționeze, pentru că pare atât de suprarealist.

La întâlnire nu a fost doar panică. Musk a cerut guvernelor să înceapă să lucreze la reglementări pentru domeniul AI. Nu anul viitor, nu luna viitoare, ACUM!

AI este un caz rar în care trebuie să fim proactivi în ceea ce privește reglementarea în loc să reacționăm. Pentru că eu cred că în momentul în care vom reacționa cu reglementări pentru AI, va fi deja prea târziu. AI este un risc fundamental pentru existența civilizației.

Aici, Musk nu se referă la “inteligența artificială” de tip Siri, ci la o entitate conștientă, super-inteligentă, precum în filmele SF.

Comunitatea științifică este divizată în această problemă. Există unii cercetători care, la fel ca Musk au lansat avertismente cu privire la această tehnologie, dar nu cred că mașinile ar putea face rău cu adevărat. Cel puțin nu în timpul vieții noastre.

Cu toate acestea, dacă există chiar și numai 0,00001% șanse ca Skynet să se dezlănțuie, guvernatorii (și guvernele) ar trebui să țină cont de propunerea lui Musk și să înceapă să lucreze la un standard internațional, la fel ca și în cazul studiilor pe persoane umane sau al energiei atomice.

sursa: The Verge

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.