imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cele mai populare aplicații din App Store în ultimii 10 ani


Oricât de incredibil ar putea suna, App Store și-a deschis porțile cu aproape 10 ani în urmă. Cu această ocazie, App Annie a rezumat istoria magazinului din ultimii10 ani.

10 iulie 2008 este cu siguranță considerată o zi memorabilă scrisa cu litere groase și roșii în istoria de 40 de ani a Apple. Atunci, Apple a introdus magazinul App Store, care a inclus la început 500 de aplicații. Deși Steve Jobs nu credea în concept, fiind în favoarea aplicațiilor web, mai târziu s-a răzgândit și a fost într-adevăr un lucru bun.

App Store a înflorit de atunci, produce un venit de un miliard de dolari pentru companie și, de asemenea, pentru dezvoltatori, ca să nu mai vorbim de faptul că magazinul are o uriașă ofertă de aplicații de înaltă calitate pentru utilizatori. În prezent, catalogul numără aproximativ 2 milioane de aplicații, descărcate de peste 170 de miliarde de ori. Aproximativ 10 000 de aplicații au obținut un venit care depășește suma de 1 milion de dolari din descărcări.

De când aniversarea este tot mai apropiată, App Annie a făcut un rezumat detaliat și amplu despre cifrele și tendințele App Store din ultimii 10 ani. Dă-ne voie să-ți împărtășim câteva date interesante, pe baza celor menționate mai sus.

Cele mai populare aplicații, atunci și acum

În ceea ce privește această categorie, comparația nu va fi perfectă, deoarece cele mai timpurii date datează din 2010,dar totuși putem trage multe concluzii pe baza acestora. Acum 8 ani, cea mai populară aplicație a fost Talking Tom Cat, nu știm din ce motiv, de fapt, dar ne amintim cu toții că toată lumea o folosea. În comparație cu acesta, acum Tik Tok este câștigătorul, dar punem pariu că doar câțiva ați auzit de ea, deoarece această aplicație de socializare este populară în China.

În ceea ce privește mediile de socializare, în acest segment se poate observa în mod clar situația pieței. Facebook a rămas lider, deși MSN, Skype și Twitter au fost înlocuite cu Facebook Messenger, Instagram și Snapchat. Acest lucru spune multe despre momentul actual, dat fiind că în top 10 apar aproape doar aplicații de socializare și aplicații de mesagerie.

Unde cheltuim cel mai mult?

Era altfel în acele zile … – spune sinele meu interior “pensionar”. În 2010, oamenii își cheltuiau banii pentru a fi mai productivi, astfel încât aplicațiile care ajutau productivitatea, cum ar fi Document to Go, LogMeIn sau Quickoffice, erau cele mai populare. Cu toate acestea, în zilele noastre Netflix & Chill reprezintă modelul ideal, în consecință ne cheltuim banii pe seriale, videoclipuri și aplicații de dating “Sic transit gloria mundi” … 

Jocurile favorite

Pun pariu că oamenii nu vor fi șocați de rezultatele acestei categorii. În mare, cam aceleași titluri erau populare în urmă cu 10 ani, ca și în zilele noastre. Angry Birds, Candy Crush, Clash of Clans etc.

Dăm banii pe jocuri

Dacă analizăm pe ce joc am reușit să cheltuim cel mai mult, rezultatele sunt destul de surprinzătoare. De exemplu, este destul de surprinzător faptul că Pokemon GO tocmai a intrat în top. Este și mai interesant faptul că, în timp ce jocurile reprezintă 31% din totalul descărcărilor în ultimii 10 ani, 75% din venituri au venit din această categorie. Pentru a clarifica, cheltuim mai mult pe jocuri decât pe aplicații simple, chiar dacă descărcăm mai mult din categoria aplicații.

 Statisticile pe țări

Rezultatul menționat mai sus nu este șocant dacă verificăm ce țări au petrecut cel mai mult în App Store. Se poate vedea clar că regiunea asiatică este reprezentată de o mulțime de țări, iar cea mai puternică cultură a gamerilor este într-adevăr în China, Japonia, Coreea de Sud și Taiwan, care sunt pe listă.

TOP 10

În cele din urmă, să vedem lista top 10 a celor mai des descărcate aplicații de pe App Store în ultimii 10 ani. De asemenea, nu este surprinzător, deoarece câștigătorii sunt, în principal, aplicații de socializare și aplicații de mesagerie.

Pentru cei care sunt interesați de versiunea detaliată a acestei întregi probleme, puteți arunca o privire pe raportul integral al lui App Annie.

 

Sursa: 9to5Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.