imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cel mai bun trimestru financiar al Apple


Cei de la Apple au prezentat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2016. Rezultatele au fost spectaculoase, Apple înregistrând cele mai bune rezultate financiare înregistrate vreodată, reușind să depășească precedentul record stabilit anul trecut. Mai jos vă prezentăm cele mai importante cifre și concluzii.

iPhone

Conform cifrelor prezentate în primul trimestru Apple a vândut 74,8 milioane iPhone-uri, 16,1 milioane iPad-uri și 5,3 milioane de Mac-uri. Asta a adus companiei venituri de 75,9 miliarde dolari generând un profit de 18,4 miliarde dolari. Ar fi interesante probabil și alte cifre, spre exemplu cele care prezintă unitățile de Apple Watch vândute dar deocamdată cei de la Apple nu le prezintă.

totalrev

Privind cifrele și comparându-le cu cele ale aceluiași trimestru al anului 2015, observăm că iPhone-ul este cel care a generat această creștere, dar și faptul că Apple a terminat foarte aproape, dar sub, numărul de unități previzionate ca vânzări pentru iPhone. Compania se aștepta la vânzări de 75,46 milioane de unități.

qiphone

Tim Cook a subliniat de asemenea că următorul trimestru va fi cel mai probabil și mai problematic și că există posibilitatea ca pentru prima dată să întâlnim un declin al vânzărilor de iPhone comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

q1pie

Apple TV și Apple Watch

Deși, așa cum spuneam și mai sus, cifrele despre vânzările Apple Watch nu sunt încă prezentate de Apple, Luca Maestri, CFO-ul Apple, a precizat faptul că în acest trimestru, consumatorii au cheltuit miliarde pentru achiziția dispozitivului. Există estimări ale analiștilor independenți care prezintă Apple Watch-ul ca leader în nișa sa de piață cu peste 50% din vânzări.

Vești foarte bune și despre Apple TV, acesta înregistrând la rândul său rezultate de invidiat. Deja în App Store-ul pentru tvOS se regăsesc peste 36000 de aplicații menite să-ți îmbunătățească experiența din fața televizorului.

App Store

App Store-ul a înregistrat rezultate foarte bune și ca atare și-a și dobândit un loc separat în statisticile Apple, înregistrând vânzări de miliarde de dolari în perioada sărbătorilor.

Având în vedere faptul că tot acum s-a anunțat faptul că la ora actuală există cel puțin 1 miliard de dispozitive Apple active (iPhone, iPad, Mac, iPod, Apple TV și Apple Watch), adică 1 dispozitiv Apple pentru fiecare șapte locuitori ai planetei, și că toate acestea sunt deservite de App Store există un foarte mare potențial de creștere și pentru acesta. De altfel Tim Cook a vorbit despre App Store precizând că este “unul dintre cele mai mari furnizor de servicii din lume”.

sursa: Apple, iMore, Cult of Mac
poze: SixColors

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.