imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Maps îți arată cele mai apropiate stații de bike-sharing


În ultimul timp, compania Apple e din ce în ce mai atentă cu dezvoltarea serviciului care se ocupă de actualizarea hărților. De asemenea, e din ce în ce mai deschisă cu privire la colaborările la nivel european. Așadar, în cele ce urmează vă vom prezenta ce opțiuni aveți în a găsi stații de bike-sharing, acum, și în Europa.

Apple a luat calea ușoară și, în loc să strângă toate datele pe care le aveau, au încheiat un parteneriat cu Ito World pentru a folosi baza lor de date. Serviciul include acum 36 de țări, 175 de orașe, cu disponibilitate în Austria, Belgia, Bosnia Herțegovina, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Suedia, Turcia, Ucraina sau UK. Lista completă a orașelor o puteți găsi în articolul din Tech Crunch.

Pentru a folosi acest serviciu tot ce trebuie să faci este să cauți expresia „bike-sharing” în orașele în care este disponibil serviciul. Harta îți va da imediat niște indicații despre locul în care se află stațiile de biciclete, acestea fiind marcate cu blue pins. Poți, de asemenea, să-ți planifici ruta până la ele, fie că îți dorești să îți iei o bicicletă de acolo sau să o parchezi pe cea pe care o ai deja.

Singura funcție care lipsește este afișarea numărului de biciclete disponibile sau spații libere unde-ți poți lăsa bicicleta, dar pentru asta avem un număr la care putem suna. Fără să fim lacomi din acest punct de vedere, ar trebui să fim mulțumiți de acest lucru. Este totuși extraordinar că avem un serviciu disponibil și aici, în Europa, și este foarte bine că a fost inclus pe termen lung în planurile Apple. Vizitarea orașelor din afara acestui serviciu ar putea fi chiar folositor pentru țările care ne înconjoară.

Uraaa! Cine este pregătit de o plimbare cu bicicleta?

Sursa: TechCrunch

 

 

 

 

 

 

 

 

http://bit.ly/2STRIdK
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.