imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cea mai mare colecție de prototipuri Apple din lume


Cineva chiar s-a apucat de colecționat din întâmplare. Dar cum e posibil să nu fi observat?

Apple e general cunoscută ca fiind compania care a popularizat știința computerelor și care le-a făcut disponibile la scară largă. Producție selectivă, design fantastic și o abordare user friendly. Ținând cont de toate astea, e incredibil cum a putut cineva să achiziționeze din întâmplare primul dispozitiv al colecției sale de prototipuri.

Din acel moment, Hap Plan pur și simplu nu s-a mai putut opri și a început să descopere și să achiziționeze produse doar pe jumătate finalizate, rare sau nelansate. Se estimează că sunt 2-3 astfel de produse în întreaga lume, și fiecare dintre el e destul de diferit de celelalte, ca să nu mai vorbim de preț.

În prezent, Plan are o colecție de 250 de obiecte, printre care se găsesc un Macintosh din 1984, o mulțime de prototipuri timpurii de iPhone, iPod și iPad, și multe produse emblematice precum Newton MessagePad pe care în prezent nu îl putem compara cu nimic altceva.

Deși obiectele ce fac parte din colecție sunt destul de valoroase, nu pot fi vândute atât de ușor pe cât ne-am aștepta. Recent, Plan a încercat să vândă pe eBay un model de Apple LISA pentru dezvoltatori, dar anunțul i-a fost șters de administratorii site-ului, pentru că avocații companiei Apple nu puteau lăsa pe cineva să vândă unul dintre primele prototipuri.

Colecționarul afirmă că nu face asta pentru bani, ci că e mai degrabă interesat de procesul de găsire a dispozitivelor, pentru ca apoi să le poată păstra în cele mai bune condiții posibile. Ăsta e și motivul pentru care nu ar vrea să le predea unui muzeu prea curând.

 Sursă: CNBC

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.