imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce trebuie să știți despre iPad Pro


Aseară, Apple a anunțat noul iPad Pro, prezentând cele mai importante detalii legate de designul și tehnologia folosite la construcția acestei tablete.

Specificațiile recomandă iPad Pro ca un dispozitiv de lucru foarte productiv. Ecranul retina de 12,9 inch, performanțe de procesor ce aproape le dublează pe cele ale ultimului model de iPad Air, tehnologia Multi‑Touch îmbunătățită, dar și noile accesorii fac din iPad-ul Pro dispozitivul perfect care să te lase să te concentrezi numai pe partea creativă a muncii tale.

Cele mai importante lucruri de știut despre noul model:

Culori
Va fi disponibil în trei variante de culoare: silver, gold și space-grey.

Spațiu de stocare și conectivitate date
Vor fi disponibile modele ca și până acum: variante doar cu conexiune Wi-Fi și memorie de 32GB și 128GB sau modele cu conexiune de date atât Wi-Fi, cât și celulară și spațiu de stocare de 128GB.

Ecran Retina
Cele 5,6 milioane de pixeli ai ecranului de 12,9 inchi de care dispune iPad-ul Pro fac din acesta ecranul cu cea mai mare rezoluție de pe un dispozitiv iOS (264 pixels per inch (ppi)).

Procesorul A9X
Procesorul din centrul dispozitivului este cel mai avansat de până acum. Este un procesor pe 64 de biți în care este integrat și coprocesorul M9 pentru mișcare. Acesta asigură performanțe de până la 1,8 ori mai bune decât cele de procesare și de până la de 2 ori mai bune decât cele grafice ale iPad Air 2.

Design
Deși dispune de un ecran mai mare, datorită designului, iPad-ul Pro a rămas subțire și ușor – doar 6,9 mm grosime și 712,14 grame – și, de asemenea, extrem de ușor de manevrat.

iOS 9
Bineînțeles, va rula noul sistem de operare iOS 9 cu toate îmbunătățirile şi caracteristicile deja anunțate pentru acesta.

Sistem audio cu patru difuzoare
Cele patru noi difuzoare de înaltă fidelitate oferă un sunet cu o calitate pe măsura ecranului mare al iPad-ului Pro. Noua tabletă modifică automat orientarea frecvențelor în funcție de poziția în care o țineți. Astfel, este asigurată cea mai realistă senzație auditivă, indiferent dacă urmărești un film sau te joci.

Camerele iSight și FaceTime HD
Noua cameră iSight de 8MP îți permite să faci poze sau să filmezi la o calitate mai bună ca niciodată. Fie că fotografiezi o panoramă, că filmezi la 1080p HD cu 30 fps sau slow‑motion la 720p HD, calitatea imaginii este mult mai realistă.
Camera FaceTime este și ea îmbunătățită, putând fotografia la rezoluția de 1,2MP și filma la 720p HD.

Baterie
Surprinzător, în ciuda ecranului și rezoluției mai mari, a puterii de calcul crescute, bateria iPad-ului Pro oferă o autonomie de 10 ore la navigarea pe internet, vizualizarea filmelor sau ascultarea muzicii (9 ore la o operare folosind conexiunea celulară de date).

Noua tastatură inteligentă
Noua tastatură este o combinaţie de tehnologii și materiale pentru a crea un nou standard. Este o tastatură portabilă și se conectează la iPad-ul Pro printr-un conector inteligent, o interfață nouă ce permite atât transferul de energie, precum și pe cel bidirecțional de date.

Noul Apple Pencil
Precizia la nivel de pixel extinde ceea ce tehnologia Multi‑Touch poate oferi și deschide noi orizonturi posibilităților creative.

sursa: Apple

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.