imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ce trebuie să știți despre AirPlay 2?


Acum că au apărut primele semne ale AirPlay 2 în beta-urile iOS 11, să vorbim despre una dintre noile caracteristici introduse la WWDC într-un mod mai detaliat.

Ce este AirPlay?

AirPlay este tehnologia de streaming wireless de la Apple, care permite utilizatorilor să direcționeze conținut media de pe dispozitivele lor către Apple TV sau alte accesorii acceptate. De exemplu, puteți pur și simplu, fără fir, să redați muzică de pe iPhone direct pe difuzorul dvs.

Cel mai mare avantaj al AirPlay este faptul că se bazează pe WiFi, deci are o rază mai mare de acțiune decât conexiunea Bluetooth. Este, de asemenea, o parte esențială a dispozitivelor Apple, așa că procesul de împerechere este destul de simplu și este o soluție intuitivă și profund integrată în ecosistemul companiei din Cupertino.

Ce știe AirPlay 2?

AirPlay a ajuns la forma actuală în 2010. Au trecut șapte ani și, după cum probabil ați ghicit, nu a apărut încă nici o actualizare. Acum, tehnologia tocmai a beneficiat de câteva îmbunătățiri importante.

Muzica poate rula destul de mult timp chiar și după ce ieșiți din raza WiFi-ului grație buffer-ului mai mare. Acesta poate reduce, de asemenea, și latența în timpul redării, reducând considerabil șansele de întrerupere.

Totuși, aceasta nu este cea mai importantă actualizare a AirPlay 2, ci suportul sistemelor în mai multe camere. Puteți controla redarea pe mai multe difuzoare datorită acestui lucru. Era deja posibil folosind un Mac, dar nu și pe dispozitivele iOS. De acum înainte, singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați Control Center-ul.

De acum încolo, difuzoarele care suportă AirPlay 2 vor apărea în aplicația Home lângă celelalte accesorii HomeKit. Încă nu știm la ce va folosi acest lucru, dar probabil va avea un rol în automatizarea casei. De exemplu, dacă inițiați configurația “Sunt acasă” în aplicație, nu numai că se va aprinde luminile și vor reacționa și celelalte accesorii, dar va începe să ruleze și playlistul dvs. preferat.

Știm că aplicația Home recunoaște comenzi Siri. Asta înseamnă că, dacă accesoriile AirPlay 2 sunt adăugate în aplicație, veți putea să controlați muzica în bucătărie și în camera de zi în același timp.

Difuzoare

Deși AirPlay nu a fost adăugat produselor multor companii datorită prețurilor ridicate, sperăm că acest lucru se va îmbunătăți cu AirPlay 2. Apple a numit deja câteva companii populare care vor veni cu difuzoare care vor integra suport pentru acest nou standard.

Vorbim de companii precum Bang & Olufsen, Naim, Bose, Devialet, Dynaudio, Polk, Denon, McIntosh, Marantz, Bowers & Wilkins, Libratone, Technology Definitive și BlueSound. De asemenea, difuzoarele conectate la Apple TV vor fi suportate indirect datorită acestuia.

Desigur, avem și HomePod-ul care va fi lansat în curând (chiar dacă lansarea a fost amânată oficial pentru începutul anului viitor), care va fi primul difuzor dedicat AirPlay 2 de pe piață și probabil vor apărea cât de curând și produse similare de la Beats.

Disponibilitate

Deși au introdus deja funcția ca parte a iOS 11 la WWDC în iunie, nu a fost disponibilă utilizatorilor atunci când sistemul a fost lansat în septembrie. Cu toate acestea, primele semne au apărut în beta-ul iOS 11.2, deci va trebui să mai așteptăm pentru a beneficia de funcționalitatea completă. Cel mai probabil aceasta va fi lansată înainte de sfârșitul acestui an.

Dezvoltatorii au primit deja API-ul audio pentru AirPlay 2, astfel încât ei probabil lucrează la implementarea tehnologiei. Puteți ghici cu ușurință că AirPlay 2 nu va fi exclusiv pentru Apple Music și celelalte aplicații oficiale Apple. Cu toate acestea, s-ar putea totuși ca, atunci când va fi lansat, aplicațiile de la terțe părți, cum ar fi Spotify sau Tidal, să nu o vor fi integrat încă.

sursa: 9to5mac

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.