imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce sunt aplicațiile web progresive și cum le poți folosi?


De la apariția versiunii iOS 11.3, avem posibilitatea de a utiliza aplicații web progresive (PWA – progressive web apps) care, uneori, se pot dovedi soluții mai bune decât versiunea originală a unei aplicații din App Store. Însă ce sunt acestea, de fapt?

Grație tehnologiei moderne din prezent, utilizatorii au ocazia de a rula aplicații web chiar și din browserul dispozitivelor mobile. Marele avantaj e că, în timp ce funcționează la fel ca aplicațiile obișnuite, acestea nu-ți vor ocupa spațiul de stocare de pe iPhone. Singura diferență e că rulează pe internet și conțin versiunea „light” a unui site web, astfel încât să nu-ți consume tot volumul de date mobile.

Odată cu lansarea versiunilor iOS 11.3 și macOS 11.13.4, avem ocazia de a utiliza aceste aplicații (doar) din Safari. Însă înainte de a le încerca, asigură-te că accesezi Settings > Safari > Advanced menu, de unde trebuie să activezi opțiunea ServiceWorkers din meniul Experiemental Features.

Nu ține aplicațiile PWA doar în secțiunea de bookbarks din Safari, pentru că le poți afișa cu ușurință și pe propriul Home Screen, iar asta le face și mai simplu de accesat. Nu trebuie să urmezi decât 3 pași simpli:

  1. Deschide aplicația web (de exemplu app.starbucks.com)
  2. Selectează Share
  3. Din bara de meniu de jos, alege „Add to Home Screen”.

Asta-i tot, de acum nu vei mai avea nevoie de versiunea din App Store a aplicației Starbucks, o poți accesa direct din propriu browser.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.