imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
iPhone cu eticheta Apple

Ce semnificație are eticheta XR?


Alertă de spoiler: eticheta nu are nicio semnificație. Phil Schiller a oferit toate detaliile cu privire la această întrebare crucială…

Apple a lansat misterioasa etichetă „S” pentru iPhone, în 2009, odată cu lansarea modelului iPhone 3GS. De atunci, una dintre cele mai ardente întrebări a fost aceasta: ce reprezintă, mai exact, etichetele de S, SE, C sau R?

Poate nu e deloc misterios… Pe de altă parte, cazul nu e nici chiar atât de simplu. Putem spune că, uneori, etichetele au și nu au o însemnătate. De exemplu, pe timpul prezentării modelului iPhone 3GS, s-a spus că „S” vine de la „Speed”, pentru că era cel mai rapid iPhone creat de Apple până atunci.

Apoi, semnificația literei „S” s-a schimbat din nou, cu ocazia lansării modelului 4S. Cel puțin, la acea vreme, eticheta a avut o semnificație precisă. Potrivit lui Tim Cook, „S” venea de la „Siri”, asistentul inteligent. De asemenea, semnificația SE a fost confirmată și de Schiller, într-un interviu ulterior. SE vine de la „Special Edition”. Dar ce semnificație au celelalte serii S sau dispozitivele etichetate cu XR sau C? Într-un cuvânt:

nimic.

A venit vremea să vorbim despre noua noastră sintagmă favorită: nihilismul alfabetic. Asta presupune denumirea fără niciun fel de motiv sau semnificație. C, R sau alte S-uri nu înseamnă nimic. Acest lucru a fost confirmat de Schiller într-un interviu în care a fost întrebat care e semnificația exactă a acestor litere. Răspunsul lui a fost destul de surprinzător:

Mie îmi plac mașinile și lucrurile rapide, iar R și S sunt litere utilizate pentru a distinge mașinile sport, care sunt, într-adevăr, foarte speciale.

Problemă rezolvată.

Sursa: The Verge

Vezi oferta de produse iStyle!

MBPVoucher900
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.