imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ce se întâmplă cu software-ul Apple în prezent?


Din păcate, în ultimele câteva săptămâni a trebuit să raportăm câteva defecțiuni ale diferitelor software-uri Apple. Care ar pute fi cauzele și la ce modificări ne putem aștepta?

Finele anului 2017 nu va rămâne în istoria celor din Cupertino ca cel mai mare succes. Din punct de vedere hardware, 2017 a fost un an destul de puternic. iPhone X este cel mai captivant iPhone dintre toate, flancat de două super dispozitive, la care se alătură Apple Watch Series 3 și iMac Pro de care toată lumea s-a îndrăgostit.

Pe partea de software însă, au fost câteva defecțiuni care au venit în cel mai nepotrivit moment cu putință. Când apele se linișteau în urma unui bug, un nou dezastru își făcea apariția. Iată despre ce vorbim:

  • Problema LTE a celei de-a treia generații de Apple Watch care a fost cauzată de o problemă la Wi-Fi în watchOS – a afectat doar țările unde se comercializează
  • Litera I era înlocuită de A pe tastatura în limba engleză din iOS 11.1 – nu am fost afectați nici de această problemă
  • Aplicația Calculator nu primea toate cifrele când scriai rapid din cauza unei probleme de animație
  • Bug-ul cu data afișată de iOS 11, care a creat un bootloop după update
  • Cea mai gravă dintre toate a fost vulnerabilitatea de logare în modul root pe macOS. Nu a fost o simplă defecțiune, ci ne-a pus în pericol datele personale. Nu știm să se fi înregistrat vreo pagubă din această cauză, însă produsele Apple sunt renumite pentru gradul excepțional de securitate, așa că nu putem accepta astfel de probleme.
  • Meltdown și Spectre au venit în cel mai nepotrivit moment, chiar dacă nu sunt din vina celor de la Apple
  • De asemenea este păcat că update-ul ce remediază problemele Meltdown și Spectre include un bug ce ne permite să accesăm meniul avansat al System Preferences fără parolă.

Nu e cea mai scurtă listă. Desigur, Apple știe cel mai bine cât de gravă e situația și și-a cerut imediat scuze. Iată ce a spus purtătorul de cuvânt al companiei:

„Securitatea este o prioritate de top pentru toate produsele Apple, dar din păcate ne-am împiedicat puțin cu această lansare a macOS”, a recunoscut purtătorul de cuvânt de la Apple. „Regretăm amarnic această eroare și ne cerem scuze față de toți utilizatorii de Mac, atât pentru faptul că a fost lansat cu această vulnerabilitate, cât și pentru îngrijorarea pe care a provocat-o. Clienții noștri merită mai mult. Verificăm procesele de dezvoltare astfel încât să ajutăm la prevenirea apariției unei situații similare în viitor.”

Phil Schiller a mai avut câteva gânduri:

„Tocmai am avut o săptămână proastă. S-au întâmplat câteva lucruri, asta-i tot. Echipa va verifica sistemele, se va uita atent la procese, va face o cercetare amănunțită și tot ce îi stă în putință pentru ca situația asta să nu se mai repete vreodată.”

E limpede că nu e suficient să-ți ceri scuze pentru a calma utilizatorii. Hai să vedem ce ar putea fi în spatele acestor evenimente nefericite și cum pot cei din Cupertino să rezolve problema.

E ok, dar nu e

Cel mai trivial și mai puțin satisfăcător răspuns este că e greu să te ocupi de atât de multe sisteme și să lansezi atât de multe update-uri. Chiar dacă Apple dispune de banii și mâna de lucru necesară pentru a rezolva problemele, acest lucru se poate dovedi în același timp și un dezavantaj. Grupuri mai mari, comunicare mai greoaie între departamente, mulți colegi noi care nu sunt conectați la fluxul de lucru și așa mai departe. Nu poate fi o scuză, dar trebuie să luăm și asta în calcul.

Mulți cred că lipsa de structuri în companie este principalul motiv. Apple a crescut foarte mult și e posibil să nu poată ține ritmul cu această explozie de sisteme, procese și fluxuri de lucru ale companiei. Acest tip de extindere indică schimbarea constantă și relocarea echipelor. Lideri noi vin cu noi așteptări, iar dacă aceștia ar fi mutați, rolurile și responsabilitățile nu ar mai fi clare între colegi.

Această creștere poate duce cu ușurință la haos ce se traduce în erori și probleme. Desigur, nu putem vedea exact cum lucrează Apple, aceasta e doar o speculație care nu e departe de adevăr. Problemele de la iOS confirmă același lucru. Software-ul, care e baza utilizatorilor, a crescut exponențial.

Ce urmează?

Aceasta e doar o întrebare ipotetică. În 2018, Apple are o singură opțiune, și anume să păstreze încrederea fanilor loiali: trebuie să rezolve problemele. Indiferent dacă asta presupune reorganizare, noi structuri, noi proceduri de testare sau miracole, TREBUIE să le rezolve.

Vestea bună e că sunt capabili de asta. În istoria Apple, compania a ieșit cu bine din perioade mult mai tulburi, așa că nu duce lipsă de experiență cu rezolvarea unor astfel de probleme. Au spus totul în discursurile de mea culpa, că vor lansa o auto-examinare și că își vor revizui procesele de dezvoltare și testare. Putem fi siguri că în spatele cortinei se lucrează din greu, de vreme ce în Cupertino se știe că este mult mai simplu să distrugi o reputație decât să o construiești.

Sperăm că procesele de control derulate în toată compania vor aduce o soluție și că nu va fi nevoie să scriem despre alte probleme în 2018.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.