imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone internet connection

Ce să faci când iPhone-ul nu se conectează la internet


Ne plac iPhone-urile noastre, dar un iPhone fără internet este un iPod. Și nu asta este asta ceea ce ne dorim. In acest articol vom explica ce să faci atunci când iPhone-ul nu se va conecta la internet, nici folosind datele celulare, nici prin Wi-Fi (sau ambele). Urmați sfaturile în ordinea în care le-am scris, întrucât pașii au o ordine logică și aproape întotdeauna primi pași vor repara iPhone-ul (sau, de fapt, acesta nu a fost de fapt “stricat” ci doar a avut nevoie de un imbold).

Dacă ai orice alte sfaturi le poți scrie în secțiunea comentarii de mai jos. Eu chiar sper că acest articol te va ajuta să obții din nou un iPhone online.

iPhone-ul nu se conectează la internet prin 3G sau 4G: primii pași

Fără a dori să sune ca un sfat standard al cuiva din IT, de cele mai multe ori toate problemele pe care le abordez în continuare pot fi rezolvate prin simpla repornire a iPhone-ului. Asta ar trebui să fie prima ta opțiune. În ceea ce privește conectivitatea celulară, verifică în primul rând dacă nu ești pur si simplu într-un deadspot, sau nu ai consumat toate datele celulare din abonament/pachet. Ai fi uimit de cât de des aceasta este cauza unui apel la suportul tehnic.

Dacă acest sfat “expert” nu rezolvă problema cu internetul iPhone-ului tău, citește mai jos restul sfaturilor noastre.

iPhone-ul nu se conectează la internet prin 3G sau 4G: ce configurări trebuie verificate

Mai întâi de toate trebuie verificate setările. Dacă nu te poți conecta la o rețea de telefonie mobilă, asigură-te că datele celulare sunt setate corect accesând Settings > Cellular, și apoi verificând că switch-ul este comutat corect. Te afli într-o călătorie? Dacă ești într-o călătorie în afara țării iPhone-ul trebuie să fie setat pentru a folosi date în roaming. Du-te la Settings > Cellular > Data Roaming, și verifică dacă sunt setate on.

iPhone-ul nu se conectează la internet prin 3G sau 4G: ce mai poți face

Astea au fost toate lucrurile de bază de verificat. De acum, vom investiga puțin mai adânc.
În primul rând, verifică SIM-ul. Utilizează cheița care a venit în pachetul iPhone-ului pentru a scoate tava SIM-ului și a scoate cartela SIM, apoi încearcă să-l repoziționezi. Este posibil ca asta să rezolve problema. Sau, mai probabil, ai putea observa că SIM-ul este puțin deformat sau chiar rupt. Trebuie să contactezi operatorul tău de telefonie dacă acesta este situația.

Următorul lucru pe care îl poți încerca este să verifici dacă setările de operator sunt actualizate. Acest lucru este ușor problematic întrucât aceste actualizări sunt livrate prin internet, iar telefonul este deconectat. Dar este destul de probabil ca actualizarea să fi fost descărcată înainte ca telefonul să devină offline. Deci, du-te la Settings > General > About. Dacă există o actualizare descărcată deja ți se va solicita să o instalezi.

Poți verifica ce versiune de setări ale operatorului are telefonul tău accesând Settings > General > About și apoi lângă “Carrier”.
Tot nu ai reușit să te conectezi la internet? Există doar un alt lucru pe care îl mai poți încerca la telefon, și pe care l-aș încerca în această etapă, și acesta este să te asiguri că iOS-ul este actualizat la ultima versiune. Este foarte puțin probabil ca un sistem de operare mai vechi să făcă probleme la conectarea on-line, dar merită încercat. Pentru a vedea dacă este nevoie să actualizezi, accesează Settings > General > Software Update.

Dacă toate aceste încercări au eșuat mai există doar două opțiuni. În primul rând, sună la operatorul de telefonie mobilă. Poate au cunoștiință de o problemă în zona ta, sau de o problema cu contul tău.

Dacă nu funcționează, suntem aproape în pană de idei. Ultimul lucru pe care îl poți încerca, este să faci o copie de siguranță a datelor de pe iPhone și apoi o restaurare a acestuia. Conectează iPhone-ul la Mac folosind cablul care a venit cu el, și selectează-l atunci când apare în iTunes. Fă clic pe Back-Up-Now și apoi, când această operație se termină dă click pe Restore iPhone. Nu mă înțelege greșit dar sper că nu ai ajuns până aici. În continuare vom analiza problemele Wi-Fi.

iPhone-ul nu se conectează la internet prin Wi-Fi: primii pași

În general vorbind, aceasta este o situație similară, dar mai puțin complicată decât cea a unui iPhone care nu se conectează la internet prin 3G sau 4G. În primul rând, vom verifica toate elementele de bază, apoi vom reporni iPhone-ul.

iPhone Wi-Fi
sursa: Macworld

Astfel, du-te la Settings > Wi-Fi. Verifică dacă (a) slider-ul Wi-Fi este în poziția pornit și (b) că ești conectat la o rețea locală pe care o recunoști, și care are conectivitate bună. Nu ar trebui să te conectezi la rețele necunoscute oricum, dar dacă o faci, acum este un moment bun pentru a modifica asta. (De asemenea, este un moment bun pentru a te asigura că modul avion nu este activat.)

Dacă toate aceste lucruri funcționează corect, mai faci doar o verificare de bun-simț prin conectarea unui alt dispozitiv la rețeaua respectivă și deschiderea unei pagini web. Nu vrei să crezi că iPhone-ul tău este stricat când de fapt este vorba doar de o rețea dubioasă.

Încă nu te poți conecta la internet? Scoate rețeaua din listă și repornește telefonul. Odată repornit, accesează Settings > Wi-Fi, și reintră în rețea.

iPhone-ul nu se conectează la internet prin Wi-Fi: ce mai poți face

Bine. Voi fi sincer: Speram să se fi rezolvat problema până acum. Din nou, ultimul lucru pe care îl poți încerca este resetarea, în speranța că aceasta va rezolva un bug. Ca și la conectivitatea celulară, aș verifica mai întâi că iOS este actualizat. Pentru a vedea dacă ai nevoie de o actualizare, mergi la Settings > General > Software Update. Din nou, trebuie să faci o copie de siguranță a datelor de pe iPhone și apoi o restaurare a acestuia. Conectează iPhone-ul la Mac folosind cablul care a venit cu el, și selectează-l atunci când apare în iTunes. Fă clic pe Back-Up-Now și apoi, când această operație se termină dă click pe Restore iPhone.

Sper că problema noastră este acum rezolvată. Dacă toate acestea au eșuat, mergi la cel mai apropiat Apple Authorised Service Provider, pentru ca un expert să analizeze problema.

sursa: Macworld

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.