imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce să faci atunci când îți pierzi sau îți este furat iPhone-ul


Din păcate, pierderea sau furtul unui iPhone nu este un eveniment atât de ieșit din comun. Când se întâmplă acest lucru, protecția datelor personale și a documentelor stocate pe dispozitiv ar putea da bătăi de cap mai mari decât paguba materială efectivă.

Într-un articol precedent am intrat în detalii despre ce e de făcut atunci când problema a apărut deja.  Acum să aruncăm o privire asupra pașilor pe care-i putem face pentru a nu pierde și toate datele în caz că ceva nefericit se întâmplă și nu ne vom mai putea recupera dispozitivul. În același timp, luați aminte că aceste sfaturi ar putea să nu fie le fel de interesante pentru utilizatorii vechi de iPhone, dar să nu-i uităm pe fanii noi Apple!

Mai bine să fim siguri decât să regretăm!

Mai întâi de toate, sfatul nostru este: faceți backup-uri telefonului după un program regulat. Dacă nu acorzi atenție acestui lucru prea des, iPhone-ul tău le va crea în continuare pe contul iCloud conectat dispozitivului. Poze, video, contacte, emailuri, date bancare Apple Pay, setări Touch ID, date ale aplicațiilor App Store, iTunes și conținutul iBook Store vor fi toate stocate acolo.

În situația în care nu ești sigur dacă backup-ul de siguranță este activ pe iPhone-ul tău, trebuie să urmărești pașii aceștia pentru a verifica și a-l configura dacă e nevoie:
1. Du-te la Settings, apasă pe numele tău de sus și selectează meniul iCloud.
2. Adaugă ce aplicații și servicii poți folosi cu iCloud.
3. Apasă pe meniul iCloud Backup și trage de slider pentru a activa backup-ul automat, iar înainte să efectuezi o actualizare de sistem poți reveni aici pentru a face un backup.

iPhone-ul creează un back-up de siguranță al conținutului telefonului când nu îl folosim sau când se conectează la o rețea WiFi de încredere. În cele mai multe cazuri nu vei observa acest lucru pentru că sistemul știe foarte bine când e ora 3 dimineața, ești conectat la WiFi-ul de acasă și poate chiar încarci telefonul. Poți verifica și când a avut loc ultimul backup în meniul descris la punctul 3.

Organizarea backup-urilor de siguranță

Implicit, Apple oferă 5GB de spațiu de stocare în cloud cu un cont nou iCloud, iar acesta este de regulă suficient pentru a stoca backup-urile de siguranță și pozele. Totuși, dacă nu este suficient, nu e nevoie să treci imediat la o opțiune cu spațiu de stocare mai mare, căci poți selecta manual ce fel de date vrei să fie sincronizate și poți șterge backup-urile făcute anterior.
1. Du-te la Settings, apasă pe numele tău de sus și selectează meniul iCloud.
2. Selectează iCloud Storage și apoi du-te în meniul Manage Storage

Poți verifica de asemenea când a fost făcut ultimul backup, cât de mare a fost și cât de mare va fi următorul. Aici poți selecta, una câte una, ce aplicații să aibă backup făcut. De exemplu, nu este necesar ca aplicații precum cele pentru cupoane să fie incluse într-un backup, dar o aplicație precum Health ar putea avea statistici pe care ar fi păcat să le pierzi.

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.