imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce planuri are Apple pentru butonul Home?


iPhone 7 a înlocuit clasicul buton home „care face click” cu unul „fals”, sensibil la apăsare, care funcționează pe bază de feedback taptic.

Butonul home de pe fața iPhone a devenit un simbol al designului smartphone-urilor Apple. Prin introducerea conceptului de buton unic, Apple a revoluționat această industrie, competitorii începând la scurt timp să imite designul iPhone, folosind la rândul lor un singur buton. Simplitatea sa, de altfel caracteristică Apple, dar și flexibilitatea – ce oferea utilizatorilor acces ușor la toate funcționalitățile necesare, l-au transformat ușor într-un simbol al simplității, frumuseții și puterii dispozitivelor Apple.

jobs

Dacă de-a lungul timpului butonul a căpătat noi funcționalități și caracteristici cum ar fi Touch ID sau 3D Touch, introducerea iPhone 7 a adus cu sine nu chiar dispariția totală a butonului, dar transformarea sa. Acesta și-a păstrat forma și încă apare pe panoul frontal al iPhone, dar este doar un element decorativ sau, dacă vreți, doar o indicație a locului unde trebuie să-ți plasezi degetul pentru a-ți fi recunoscută amprenta. Spun „încă apare”, pentru că ne așteptăm cu toții ca următorul model care va fi lansat în 2017 să aducă cu sine dispariția totală a butonului, funcțiile sale de recunoaștere a amprentei etc. urmând să fie îndeplinite de întreg ecranul viitorului model.

Nu ar fi prima dată când Apple introduce pe piață un standard sau un concept pentru ca apoi tot ei să-l înlocuiască cu unul mai nou, mai bun, mai simplu, mai ușor de utilizat.

Dar să revenim la butonul home introdus odată cu noul model iPhone 7: pe forumul MacRumors au fost publicate imagini a ceea ce pare a fi versiunea software a butonului. Aceasta a apărut după ce, din motive neclare, unui utilizator i s-a blocat butonul home după ce acesta își încărcase telefonul. Mesajul de eroare apărut pe ecran a fost

Este posibil ca butonul Home să aibă nevoie de service
Între timp, puteți folosi butonul Home virtual de mai jos.

Și, într-adevăr, în partea de jos a ecranului i-a apărut un buton alb pe care l-a putut folosi, foarte asemănător celui de Assistive Touch.

iphone

Este îngrijorător că au apărut astfel de probleme, deși sunt doar izolate și este neclar care au fost evenimentele care au condus la apariția lor în cazul utilizatorului de mai sus, dar, în același timp, este și plăcut faptul că cei de la Apple au prevăzut astfel de situații și au și integrat soluții pentru ele în iOS.

Din descrierea problemei lăsată de utilizator pe forum reiese faptul că ea ar fi fost generată de funcționarea defectuoasă a motorului taptic.

taptic

Mergând mai departe, au apărut deja speculații că acest buton virtual ar fi un precursor al viitorului buton Home de pe viitorul iPhone 8.

sursa: MacRumors, 9To5Mac

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.